Tal dia com avui de l’any 1939, fa 81 anys, en el context dels mesos immediatament posteriors a l’ocupació franquista de Catalunya, la policia detenia a Barcelona Benito Corominas Solano, acusat de detencions il·legals, tortures i assassinats. Segons una nota de premsa (La Vanguardia Española, edició del 09/06/1939) : “Se trata de uno de los interrogadores de la checa de la calle de Córcega, llamado Benito Corominas Solano, (...) también en el cuartel «Carlos Marx» (...) donde hizo gala de sus instintos infrahumanos torturando despiadadamente a los detenidos”.
La mateixa nota de premsa afegia que: “ha confesado que, obedeciendo órdenes de los dirigentes rojos habia logrado ingresar en el Grupo Córdoba de FET y de las JONS”. En la mateixa nota, es diu que: “En su domicilio -de Barcelona- ha sido hallada una verdadera colección de joyas valosísimas, valoradas en más de un millón de pesetas. El detenido las tenia perfectamente clasificadas en varios sobres, especialmente los brillantes (...) que acabó por confesar que fueron robadas de los domicilios de los desgraciados que sacrificó en la checa”.
Corominas seria un cas més d’una obscura trama que prova l’existència de vasos comunicants entre la FAI (amb l’oposició de la CNT catalana) i la Falange, que tenia l’objectiu de promoure un estat de terror i de desafecció de la societat catalana a la causa republicana i a les institucions de govern de Catalunya. A l’acabament del conflicte, Corominas, com la majoria d’elements que formaven part d’aquesta obscura trama, no s’havia exiliat confiant que, no tan sols no seria detingut, sinó que, fins i tot, obtindria el reconeixement de l’aparell repressiu del règim franquista.
Però, conclòs el conflicte civil espanyol, el SIMP (el servei d’intel·ligència franquista) va decidir eliminar tota evidència de l’existència d’aquesta trama. Seria llavors quan es produiria -entre d’altres- la detenció dels assassins de l’ex-comissari general d’Ordre Públic de la Generalitat Miquel Badia Capell; del periodista d’investigació Josep Maria Planes o dels segrestadors del cardenal Vidal i Barraquer. Precisament la detenció de Corominas la practicaria un escamot policial a les ordres del capità Bravo Montero, un destacat dirigent del SIMP.