La campanya del Partit Popular a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig ha passat aquest dimarts per Cornellà de Llobregat marcada per dos fets, les presses del candidat, Alejandro Fernández, d’afanyar-se a fer el discurs per marxar a preparar-se pel debat d’aquesta nit a TV3, i la possibilitat de suspendre l’acte per la pluja. Al final, Fernández ha pogut parlar en un discurs encara més breu del que ja té per costum, amb prou feines cinc minuts. I tot i que ha plogut, s’ha mantingut l’acte, cosa que ha permès al president del PP, Alberto Núñez Feijóo deixar anar el tòpic del fet que “un gallec us ha portat la pluja”, les mateixes paraules que va dir Yolanda Díaz en un plujós dia d’unes eleccions anteriors.
🔴 Resultats eleccions de Catalunya 2024, DIRECTE
📊 La participació en les eleccions de Catalunya 2024
🤝 Pactòmetre Eleccions Catalunya 2024: quins pactes poden haver-hi per formar govern?
En tot cas, Fernández ha aprofitat la visita a Cornellà per dirigir-se als immigrants espanyols i als fills dels immigrants espanyols, entre els quals es compta, per assegurar que comprometia “el seu honor”, per assegurar que “ningú us dirà mai més catalans de segona ni estrangers, perquè som tots catalans”, una afirmació si més no sorprenent atès que segons el discurs identitari de Feijóo, Dolors Montserrat i Montserrat és “triplement catalana”, la qual cosa no sabem en quina posició de catalanitat deixa a Alejandro Fernández Álvarez. En tot cas, el mateix candidat ha recordat que els seus pares, provinents d’Astúries, van recalar al Catllar, “on com no havia vingut gent de fora tothom parlava català”, per afirmar que "els van rebre amb els braços oberts", i “ara no podem entendre que de cop i volta les persones que hem treballat junts, de cop se’ns digui colons o se’ns intenti fer catalans de segona”.
Aliè a aquests rànquings de catalanitat que el mateix Feijóo dona per bons en el cas de Dolors Montserrat, el president popular ha fet un gir a la campanya amb una reivindicació de Felipe González, president del govern espanyol entre 1982 i 1996 i compendi d’una manera d’entendre el socialisme espanyol. Feijóo, malgrat un discurs erràtic on ha assegurat que el PP governava a Cornellà -probablement ho ha confós amb Castelldefels, ja que tenia al davant el seu alcalde, Manu Reyes- i ha afirmat que no hi ha interrupció de continuïtat entre Badalona i Barcelona quan els dos municipis ni tan sols comparteixen límits, ha introduït el nom de Felipe González en una pesada diatriba sobre els punts en comú entre PSC, Esquerra i Junts.
“PSC, Esquerra i Junts, els tres que sempre governen als ajuntaments i diputacions”, ha assenyalat Feijóo, per afegir “quin canvi han de portar?”, si “marxen 8.000 empreses i la culpa és dels altres”. “No hi ha diferències entre els independentistes i el partit socialista, perquè el partit socialista s’ha esborrat com a partit d’estat”, ha afirmat Feijóo, per continuar: “Amb Felipe González no hauria passat el que està passant a Espanya, amb Felipe González no manarien els independentistes a Espanya, amb Felipe González no s’hauria pactat als ajuntaments catalans, amb Felipe González s’hauria fet una Espanya igual per a tots perquè era el que era el partit socialista abans i ha deixat de ser-ho”.