L'exvicepresident del govern espanyol i exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, ha reivindicat aquest dimecres que el seu partit va ser el primer partit espanyol que va defensar el dret a decidir de Catalunya i que va "dir la veritat quan no era còmode dir la veritat". En un acte de campanya de les eleccions europees celebrat a Barcelona, Iglesias també ha recordat que els membres de la seva formació van ser els primers a donar suport a una declaració per poder fer servir el català al Parlament Europeu. "Podemos va anar a la presó a veure els presos, va anomenar presos polítics als presos polítics i exiliats als exiliats, i tot i no voler la independència, va demanar que deixessin votar els catalans i catalanes", ha reivindicat. Per tot plegat, s'ha mostrat convençut que "hi ha molta gent a Catalunya que sap que el futur del seu projecte polític" depèn que torni a haver-hi una força política a l'Estat espanyol que "s'atreveixi a dir algunes veritats". 

En aquest sentit, ha defensat la candidatura d'Irene Montero com la millor per a l'Europarlament. "Irene Montero no calla i diu la veritat, i fa soroll, i per això l'odien i l'ataquen constantment", ha assenyalat, recordant els atacs de "les transfobes, els feixistes i els jutges masclistes" per haver impulsat la llei trans o la llei del només sí és sí. "Quan ets al govern tens tots els incentius per preocupar-te del teu cul i deixar de preocupar-te dels altres, però va fer tot el que va prometre", ha assenyalat. Amb tot, ha defensat que cal gent com ella i la resta de candidats de Podemos al Parlament Europeu. "Cal que aquestes eleccions siguin un punt d'inflexió perquè a l'Estat torni a haver-hi una esquerra que no pensi que la política és un mercat de demanda i s'atreveixi a dir la veritat", ha reblat. 

Iglesias carrega contra Sánchez per concedir una entrevista a Ferreras 

Iglesias també ha aprofitat l'acte per carregar amb duresa contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pel seu discurs al voltant del lawfare en el context dels atacs contra la seva dona, a qui acusen de presumpta corrupció. L'exlíder de Podemos ha reconegut que el cas de Begoña Gómez, que investiga un jutjat arran de la denúncia presentada pel sindicat ultradretà Manos Limpias, és un cas de lawfare. 

Tanmateix, ha lamentat que Sánchez responsabilitzi els "digitals de dretes" de difondre aquestes informacions i no posi el focus en els grans mitjans de comunicació, que a parer seu, són els responsables. "Per què no diu la veritat, que la pressió sobre la seva dona i la seva família té nom i cognoms?", s'ha preguntat, i li ha retret que concedís una entrevista al director de La Sexta, Antonio García Ferreras, tot i conèixer els àudios en els quals parlava amb l'excomissari Villarejo i l'advocat Mauricio Casals, parlant de "fer la vida impossible" a Sánchez. "Vostè va a la suposada televisió progressista amb propietaris de dretes a llepar-li l'hemorroide al que conspirava contra la seva dona", li ha etzibat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!