El PSOE ha presentat aquest divendres una sol·licitud de nul·litat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que va permetre concentracions ultres per resar el rosari davant la seu del madrileny carrer de Ferraz durant el dia de reflexió del 9-J i el mateix dia de les eleccions. En un escrit enviat al TSJM, el PSOE al·lega que aquests resos, previstos pels dies 8 i 9 de juny, tenen un objectiu polític i que el partit hauria d'haver estat informat i considerat part en el procés judicial. El TSJM havia autoritzat aquestes concentracions després d'estimar un recurs dels convocants. Aquesta decisió revertia la que havia pres la Junta Electoral Provincial, que les havia prohibit. En el seu incident de nul·litat, el PSOE sol·licita que es torni a la fase anterior del procés, quan es van analitzar les concentracions a la Junta Electoral Provincial, i demana la suspensió cautelar de la sentència per evitar la realització dels resos.

 

 

El PSOE es queixa de no haver estat notificat adequadament, i denuncia que això provoca “una greu indefensió” i vulnera el seu “dret a la tutela judicial efectiva”. Aquestes concentracions en les quals es resa el rosari van néixer a partir de les manifestacions ultres que van començar a convocar-se en aquesta seu a partir del novembre del 2023, quan Pedro Sánchez va pactar amb l’independentisme la llei d’amnistia a canvi de la seva investidura com a president del govern espanyol. Els promotors de les concentracions en les quals es resa el rosari van sol·licitar una nova autorització per manifestar-se fins al 15 de juny. Però la Junta Electoral va autoritzar les protestes fins al dia 7, excloent els dies 8 i 9 i evitar així influir en el procés electoral. La sentència del TSJM va revocar aquesta decisió.

Ara, el PSOE argumenta que aquestes concentracions tenen una intenció política clara de perjudicar electoralment el partit i que la llei electoral prohibeix els actes de propaganda o campanya durant els dies de reflexió i votació, així com la formació de grups que puguin condicionar el vot. A més, el PSOE adjunta missatges en xarxes socials del convocant dels resos, on admet una "croada" contra el govern espanyol i el partit socialista.

Denúncia a Hazte Oír

Aquest dimarts, el PSOE va presentar una denúncia davant la Junta Electoral Central contra Hazte Oír queixant-se d’una campanya del sindicat ultra per influir en les eleccions europees del 9 de juny. Els socialistes van acusar l’associació ultracatòlica d’insultar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la seva esposa, Begoña Gómez. El 30 de maig, coincidint amb l’aprovació de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats, una furgoneta amb pantalles va circular pel centre de Madrid mostrant missatges com "Begoña, imputada; Sánchez, dimiteix ja". En la denúncia, el PSOE es queixava de l’incident de la furgoneta i també aportava piulades publicades al compte de Twitter de l’entitat entre el 30 de maig i el 2 de juny en les quals, entre altres coses, caricaturitzava el president del govern espanyol i la seva esposa com si fossin porcs.

En la seva denúncia, el PSOE va argumentar que aquests actes no eren només expressions d’opinió, sinó una campanya pública amb molts recursos per perjudicar electoralment els socialistes aprofitant l’aprovació de la llei d’amnistia i la proximitat de les eleccions. Van lamentar que Hazte Oír utilitzés expressions “deshumanitzadores, difamatòries i injurioses”. A més, el PSOE va assenyalar la "malvolença" mostrada cap a Begoña Gómez, incloent-hi l’ús del terme "imputada", eliminat del vocabulari judicial per Mariano Rajoy a causa de les seves connotacions negatives per algú que no havia estat declarat culpable.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!