La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha retret al PSOE que es reivindiqui com a "esquerrà" i reclami el vot a les eleccions europees per vèncer la dreta i la ultradreta quan "governen amb el PP a Europa", i en aquest sentit ha reivindicat Sumar com el vot progressista real. En un acte de campanya celebrat aquest diumenge a Sevilla, Díaz ha criticat que els socialistes "són esquerrans" —en referència al seu lema de campanya— però "no volen que continuem guanyant drets", i ha recordat que en l'última legislatura no han derogat la Llei Mordassa ni han volgut "abaixar els impostos a les elèctriques". Per això, ha assegurat que votar la seva formació és sinònim de "canviar la història del país".
"Estem molt a prop de poder fer una cosa meravellosa, que és tornar a derrotar la dreta", ha afirmat en referència a les passades eleccions generals, on el PP va ser la primera força, però no va aconseguir els suports necessaris per governar. Díaz ha assenyalat que en aquests dies de campanya els blocs de la dreta i l'esquerra s'estan "aproximant" i per això ha animat els electors a votar "amb alegria" per "tornar a guanyar". La líder de Sumar ha insistit que "és clau" que la seva formació "tingui força" a Europa per replicar les polítiques que han impulsat a l'Estat, com la pujada del salari mínim i per "baixar el lloguer i fer que l'habitatge sigui un dret a Espanya".
"Este 9J vamos a volver a derrotar a la derecha y a la extrema derecha. La política del odio que pretenden hacer Milei, Meloni, Abascal o Feijóo no sirve para nada.
— Sumar (@sumar) June 2, 2024
Lo que realmente odian es que sigamos ensanchando derechos."
🩷 @Yolanda_Diaz_ pic.twitter.com/C1Jt0wpYvZ
Díaz ha plantejat els comicis del 9-J com un plebiscit entre "la internacional de l'odi", dins la qual emmarca Javier Milei, Giorgia Meloni, Viktor Orbán o Santiago Abascal, i "la internacional de l'esperança". "La política de l'odi és la política que no resol problemes a la ciutadania, que pretén mobilitzar la por perquè us ateneu i no voteu. És la política que no arregla cap problema", ha assegurat. Per contra, ha proposat el model d'una "Europa social que guanya en drets laborals". En aquest sentit, ha tornat a apostar per la reducció de la jornada laboral després que aquesta acumuli "més de 40 anys congelada". "Volem més temps, sabem que hi ha productivitat suficient per reduir el temps de treball sense tocar els salaris; volem més temps per passejar, per xerrar, per estar estirades al sofà", ha subratllat.
D'altra banda, ha reclamat una Europa amb una política exterior que no sigui "dependent dels Estats Units" ni tampoc "bel·licista". També ha carregat contra el pacte d'asil i migració, que considera "una barbaritat i una violació dels drets humans". "Volem el millor país que està representat en l'Aquarius", ha asseverat.