Malgrat la victòria del PSC a Lleida ciutat amb 9 regidors, els socialistes no han superat les forces independentistes a la Diputació de Lleida. El PSC ha aconseguit ampliar la seva representació a la corporació municipalista i ha passat de 3 a 4 diputats, un d'ells és de la formació filial als socialistes a la Vall d'Aran—Unitat d'Aran (UA)—. ERC ha guanyat en nombre de vots, però ha baixat fins a 8 diputats i n'ha perdut 3 dels 11 que va aconseguir el 2019. Aquesta davallada ha permès a Junts situar-se com a primera força, tot i que només ha guanyat un escó, i s'ha situat en 10. Així doncs, les forces independentistes podrien revalidar el pacte de govern, ja que sumen 18 diputats, molt per sobre de la majoria absoluta, situada en 13.
D'altra banda, el PP torna a entrar a la Diputació i ho fa aconseguint 3 diputats, i la plataforma municipalista Ara Pacte Local n'aconsegueix un. A l'altra cara de la moneda, estan Ciutadans i En Comú-Podem, que en tenien 1 cadascun i no han aconseguit representació.
Junts lidera la Diputació
ERC ha perdut el lideratge a la corporació municipalista en favor de Junts, que se situa com a primera força. Tanmateix, en conjunt els partits independentistes han perdut representació a la Diputació, ja que el 2019 sumaven 20 diputats i ara en sumen 18. Amb tot, continuen mantenint una àmplia majoria que els permetrà governar.
Part de la davallada en la representació s'explica amb l'increment dels diputats del PSC, que ha estat possible gràcies al seu ascens en capitals de comarca importants com Balaguer, Cervera o Tremp. Per altra banda, el PP ha tornat amb força a la Diputació després d'un mandat sense representació i tot i que inicialment semblava que hi hauria un representant de Vox, finalment no ha estat així.
Quants vots obté cada partit?
La Diputació de Lleida està formada per 25 diputats provinents dels partits judicials de Lleida (13), Balaguer (3), Cervera (3), les Borges Blanques (1), la Seu d'Urgell (1), Solsona (1), Sort (1), Tremp (1) i Vielha (1). Per fer el repartiment d'escons entre els partits, primer s'atorga un a cada partit judicial, que correspon a la formació amb més vots. La resta de diputats es trien entre els vots de tots els partits amb representació seguint la Llei D'Hondt. Aquest sistema ha provocat a la Diputació de Lleida que Junts obtingui dos diputats més que ERC, malgrat que aquesta l'ha superat per 445 vots. En nombres absoluts, ERC ha aconseguit 48.220 vots (27,40 %); Junts, 47.775 (27,14 %); el PSC, 30.977 (17,60 %); el PP, 10.444 (5,93 %) i Ara Pacte Local 8.465 (4,81 %).
El PSC guanya a Lleida ciutat
El candidat del PSC a l'alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, ha aconseguit 9 regidors, un resultat que va reconèixer que ha estat millor del que esperava. Larrosa, que ha superat el seu principal adversari i fins ara alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (ERC) —que s'ha quedat amb 5 regidors—, ha dit que aquests resultats demostren que els ciutadans volien "canvi" i s'ha obert a parlar amb tots els partits amb representació excepte amb Vox. Pueyo, per la seva banda, ha reconegut que són uns "mals resultats" i lamenta que la ciutat hagi fet un "gir a la dreta històric", amb l'entrada de Vox i la pujada de 2 a 5 regidors del PP, que s'ha convertit en la segona força a la Paeria.
Larrosa en declaracions després de la victòria va reconèixer que els resultats podrien permetre al PSC governar en solitari i recorda que ja ho van fer, però entén que "els reptes que tenim al davant aconsellen tenir un govern fort i sòlid". És per això que ha apel·lat a la responsabilitat dels partits.