Dimecres, 30 de març de 2022
Els mestres i professors que es concentren a plaça Sant Jaume acompanyats de càntics i batucades. Ara, comencen els parlaments. USTEC diu que Cambray "no vol deixar la seva cadira".
VÍDEO | Els manifestants fan esclatar una traca. Crits a favor de la vaga, en contra de les retallades i molts sons de xiulets davant del Palau de la Generalitat.
La manifestació de Barcelona ja ha arribat a la plaça Sant Jaume. Hi ha més policies que l’anterior cop que mestres i professors es van manifestar davant de Palau, però menys que el nombre d’efectius que aquest dimarts hi havia davant del Departament d’Educació.
La Guàrdia Urbana de Barcelona xifra en 6.000 el nombre de manifestants que han participat en la mobilització d’aquest dimecres.
Segons el Departament d'Educació, el seguiment de la vaga a les 12 h en el sector públic és del 8,44%. A Lleida el seguiment ha estat del 2,45%, a Tarragona del 7,16%, a Girona del 6,09% i a Barcelona l'11%.
La capçalera, amb el lema Prou imposicions, prou retallades, per una educació de qualitat, ja ha arribat a la plaça d’Antoni Maura. Diversos turistes que es dirigeixen o provenen de la catedral de la capital catalana es para a observar els manifestants.
Els manifestants a Barcelona passen per davant de la prefectura de la policia espanyola. Hi ha dues unitats d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra fent companyia al CNP. “Menys policia i més educació”, criden els mestres i professors que es manifesten.
“Tornem a ser milers!”, criden els organitzadors als manifestants que ja baixen per la via Laietana. La cua de la manifestació encara ha d’arribar a la plaça Urquinaona.
VÍDEO | Milers de persones es manifesten pels carrers de Barcelona per protestar contra les retallades i l’avançament del calendari.
La manifestació a Barcelona segueix avançant. Els càntics tornen a incloure el president de la Generalitat, Pere Aragonès. L’acusen de no ser d’esquerres i li demanen el cessament del conseller Cambray. També es criden consignes contra la modificació curricular: “No volem un currículum a correcuita, els mestres estem en peu de guerra”.
La secretària general de la federació d'educació de CCOO a Catalunya, Teresa Esperabé, ha afirmat que les mobilitzacions "no pararan fins que Educació retiri la modificació del calendari i els currículums i el decret de plantilles".
A Barcelona, a capçalera ja arriba a la plaça Catalunya. Una de les manifestants es dirigeix als turistes en anglès per explicar-los per què es manifesten: “per una educació de qualitat”.
Segons la CGT, la convocatòria de la manifestació d'aquest dimecres a Tarragona ha congregat a més de 1.000 persones que han protestat pels carrers de la ciutat.
VÍDEO | La manifestació de Barcelona ha aplegat a centenars de persones que ja es dirigeixen cap a la plaça Catalunya. Entre diversos càntics en defensa de la immersió lingüística i contra el conseller d'Educació.
VÍDEO | Abans de començar la manifestació a plaça Universitat, un grup de manifestants han anat a la seu nacional d'Esquerra Republicana a protestar contra les retallades i la modificació del calendari. Un cop allà han fet pintades i han reclamat la dimissió del conseller d'Educació.
La manifestació de Barcelona avança cap a la Ronda Universitat. És el cinquè dia que els sindicats del món de l’ensenyament es manifesten per protestar contra les retallades i l’avançament del calendari, amb el permís d’un sisè dia: el de la sentència del 25%.
Hi ha sindicats que s'estan desmarcant del piquet que ha anat a la seu nacional d'ERC abans de la manifestació com CCOO. En canvi, USTEC reivindica l'acció.
A Girona, unes 150 persones han marxat a peu pels carrers de la ciutat protestant en mig de la pluja en el cinquè dia de vaga. La portaveu del sindicat USTEC a Girona, Glòria Polls, critica "l'immobilisme i l'hermetisme" del conseller d'Educació però anima als docents a seguir amb la lluita.
Comença la manifestació a Barcelona, que parteix de plaça Universitat fins a la plaça de Sant Jaume.
Els sindicats demanen al Departament d’Educació que aquest dijous porti a la mesa sectorial propostes per negociar amb els representants de mestres i professors.