Abans que arribi el mercat hivernal, el Barça s'ha marcat com a objectiu durant aquests mesos deixar tancada la continuïtat de diversos jugadors que finalitzen contracte pròximament. Per exemple, Pedri González o Pablo Paéz 'Gavi', que queden lliures el 2026, i han de ser intocables per a Hans-Dieter Flick, i la columna vertebral de l'equip. Així mateix, també han pogut arribar a un acord amb Marc Bernal, una de les últimes perles de La Masía, i que està concentrat en la seva recuperació, després de trencar-se el lligament encreuat anterior del genoll.

Amb Fermín López ja està tot pactat perquè firmi un nou document de treball vàlid fins a 2029, mentre que les converses amb Frenkie de Jong i Ronald Araújo no s'aturen, tot i que encara no hi ha res emparaulat. I la gran obsessió per a Joan Laporta i per a Deco és blindar Lamine Yamal, que s'ha convertit en el gran ídol de l'afició per mèrits propis, i està realitzant un inici de campionat simplement espectacular.

Lamini Yamal/ EFE

Les comparacions constants amb Leo Messi, lluny de perjudicar-lo, l'han beneficiat i li han donat un extra de motivació. Està sorprenent tots amb la maduresa i la personalitat que demostra en cada partit malgrat que tan sols té 17 anys, i per tant segueix en edat juvenil. I és la referència ofensiva en el Camp Nou, amb el permís de companys com Robert Lewandowski, Dani Olmo o Raphinha Dias, que també viuen un bon moment.

No es recordava una irrupció tan increïble en el panorama mundial des de fa molt temps, i en qüestió de 12 mesos, l'hispanomarroquí ha passat de ser considerat com una promesa de futur, a convertir-se en un dels millors futbolistes del planeta. Ja pot presumir de ser vital per conquerir l'Eurocopa que 'La Roja' va aconseguir al juliol, i de ser entre els 30 finalistes per a la Pilota d'Or. En el Barça, lògicament, estan encantats amb ell.

Lamini Yamal

I per aquest motiu Laporta i Deco estan plenament concentrats a tancar la renovació de Lamine, que també queda lliure el 2026, i que ja ha estat temptejat pels millors clubs del planeta, com el Paris Saint-Germain o el Manchester City.

El Barça, en negociacions avançades amb Lamine i amb Jorge Mendes

El Barça no ha volgut adormir-se, i ja es troba en converses avançades Lamine i el seu agent, Jorge Mendes, per dissuadir tots els seus admiradors, i garantir el seu futur en l'entitat.

Percebrà un salari molt més elevat, i tindrà una clàusula de rescissió prohibitiva, de 1000 milions d'euros. L'acord és qüestió de temps.