Dimarts passat dia 1 de febrer, hores després que s'acabés el mercat d'hivern, Joan Laporta, acompanyat del vicepresident econòmic del FC Barcelona, Eduard Romeu, i de Jaume Campaner, advocat penalista, va donar les explicacions públiques sobre el "Forensic", on es van criticar obertament algunes de les actuacions de l'anterior junta directiva que presidia Josep Maria Bartomeu.

Bartomeu no va voler pagar una comissió de 20 milions

Un dels molts titulars va ser que el Barça li va pagar 15 milions d'euros a un club de Primera Divisió el nom de la qual no van voler pronunciar, encara que es tracta de l'Atlètic de Madrid, amb causa injustificada. Bartomeu, segons ha fet públic Rac 1, ho va fer per assegurar-se un futur fitxatge de José María Giménez, ja que aquell mateix estiu havien fet efectiu el pagament de 120 milions de la clàusula de Griezmann i no podien assumir ambdues operacions en el mateix moment.

El Barça va pagar 15 milions per a, en teoria, assegurar-se a Giménez / Europa Press

Però sempre segons l'esmentat mitjà, el defensa uruguaià no era la primera opció, perquè el defensa prioritari en aquell estiu fue Matthijs De Ligt, que venia de capitanejar el seu Ajax a unes semifinals de Champions. No obstant això, Bartomeu va rebutjar pagar els 20 milions d'euros que demanava Mino Raiola, el representant del futbolista, i el neerlandès va acabar fitxant per la Juventus per un traspàs que va acabar costant 85 milions d'euros.

Bartomeu, llavors sí que va veure recomanable dipositar els 15 milions per Giménez per assegurar-se un fitxatge que mai no ha arribat, segons ha explicat l'expresident, per la pandèmia i les conseqüències econòmiques de la mateixa.

De Ligt torna a ser una opció

Sigui com sigui, Giménez segueix a l'Atlético i De Ligt a la Juventus, encara que sembla que no per molt temps. La seva adaptació al futbol italià no ha estat del tot bona, i podria sortir aquest mateix estiu. Candidats a fitxar-lo no en falten. Des d'Alemanya, el Bayern sempre l'ha tingut en molt bona consideració, i sabent que Süle marxarà, el del neerlandès és un perfil molt semblant.

De Ligt, actualment jugador de la Juventus / Europa Press

A Anglaterra, tant el Manchester United com el Chelsea ja han iniciat els contactes amb l'entorn del jugador. I, una vegada més, el Barça. No està garantit que Gerard Piqué vulgui continuar jugant durant molt temps, i Laporta i Mateu Alemany veuen a De Ligt a un dels seus relleus més naturals al mercat.

La relació de Laporta amb Mino Raiola és molt millor de la que l'agent tenia amb Bartomeu, i el president blaugrana ho intentarà aprofitar per reforçar l'equip. La joia de la corona seria Erling Haaland, però si l'opció De Ligt es converteix en quelcom factible, el Barça ho intentarà.

Imatge principal: Josep Maria Bartomeu, expresident del FC Barcelona / FC Barcelona