El Barça es troba fent malabars per poder, no només firmar futbolistes, sinó incloure'ls a la seva plantilla per jugar a la Lliga Santander. Joan Laporta activava fins a quatre palanques durant el darrer estiu i, gràcies a la liquiditat que aquestes van generar, el club va ser capaç de fer arribar set fitxatges i recuperar un vuitè, ja que Ousmane Dembélé, que havia acabat contracte el darrer 30 de juny, va tornar a firmar amb el FC Barcelona el 14 de juliol.
No obstant això, i encara que l'entitat catalana ja no té tant l'aigua al coll com quan l'actual president va heretar el club de les mans de Josep Maria Bartomeu, l'entitat segueix trobant-se davant dificultats per fitxar futbolistes. En aquest sentit, els grans noms com el d'Erling Haaland són autèntic plat prohibit, però, en el passat, quan encara no havien fet eclosió, era el moment per fitxar-los.
Haaland, un fitxatge descartat pel Barça fa poc més de tres anys
Mundo Deportivo recorda com, a l'estiu de 2019, el Barça va pensar a invertir en un jove davanter. Corpulent i més aviat maldestre, però amb una facilitat golejadora brutal. De fet, la curiositat dels grans clubs va començar a picar quan l'aleshores futbolista del Red Bull Salzburgo va trencar esquemes marcant nou gols en un únic partit.
Ho va fer amb les categories inferiors de Noruega, però encara que la ràtio golejadora d'un jove Haaland superava folgadament el gol per partit, la junta de l'expresident blaugrana va descartar el seu fitxatge perquè es dubtava de la seva adaptació al joc de posició del Barça.
3 'casos Haaland' que se li van escapar al Barça
És difícil trobar talents que puguin explotar ja al primeríssim nivell perquè al Barça, com a Reial Madrid o Manchester City, entre d'altres, l'exigència és màxima i no hi ha paciència per a l'adaptació. Per aquesta raó, el Haaland que avui es coneix no seria el mateix sense el seu pas pel Borussia Dortmund. No obstant això, l'esmentada font el compara amb altres 3 'casos Haaland' que han multiplicat el seu valor i, tot i tenir-los al davant, el Barça no va poder identificar-los.
L'un és Khvicha Kvaratskhelia, extrem que va arribar al Nàpols per 10 milions d'euros del modest Dinamo Batumi georgià i que no marxarà del seu nou club per menys de 100 milions. Un altre cas molt semblant i inclús millor posant la mirada a l'aspecte econòmic és el de Randal Kolo Muani. L'Eintracht de Frankfurt el contractava de franc a l'estiu de 2022 i, després d'una brillant temporada en què ha estat capaç de marcar 16 gols i donar-ne 14 en 34 partits, el club alemany també el taxa en les nou xifres.
L'última de les gangues que avui dia es considera un dels jugadors més cars del mercat és Julián Álvarez, davanter argentí que, gràcies al Mundial i al seu gran paper com a relleu de Haaland, s'ha guanyat la renovació amb el Manchester City i la seva sortida de l'Etihad ja és inquantificable.