Montilivi no va tenir el seu debut somiat a la Champions League, ni sobre la gespa, ni a les graderies. Un Girona de pega es va quedar amb la mel als llavis contra el Feyenoord (2-3) i va haver de lamentar una nova derrota difícil d'explicar d'una altra manera que no s'atribueixi a la sort. Dos gols en pròpia, un gol anul·lat i un penal fallat van deixar els de Míchel sense premi, però, partit a part, l'afició del Feyenoord va tornar a deixar una imatge lamentable del seu sector més ultra.
Aficionats del conjunt neerlandès van propinar insults a l'afició local i un vídeo que s'ha fet viral a través de les xarxes socials mostra com, inclús, es van dedicar a llençar gots contra els espectadors gironins. De fet, al vídeo queda clar com un d'aquests gots colpeja sobre el cap d'un nen que atenia el partit des de la seva seient.
Els radicals del Feyenoord i la seva mala fama
L'historial criminal i delictiu de Het Legioen (la legió) — que és com es fan dir els ultres del Feyenoord — és molt extens. Un dels seus capítols més famosos és la Batalla de Beverwijk. L'any 1997, una baralla multitudinària entre els sectors ultres de Feyenoord i Ajax que va acabar amb la mort de Carlo Picornie, un dels líders de l'F-side, principal grup ultra ajacied.
Un altre episodi ressenyable de l'actitud violenta dels radicals del Feyenoord data de 2007. L'entitat neerlandesa va ser expulsada de la Copa de la UEFA perquè, en un enfrontament entre Nancy i Feyenoord, els ultres neerlandesos van arrencar seients de l'estadi gal i van provocar baralles i la intervenció amb gas lacrimogen dels antidisturbis. Durant les hores prèvies al partit, aficionats del Feyenoord havien trencat vitrines de diversos establiments de la ciutat i la UEFA va ser implacable amb el càstig.
L'any 2015, a Roma, també van arrasar la ciutat i van causar greus desperfectes a la Fontana della Barcaccia. Hores després, l'aleshores alcalde de la ciutat, Ignazio Marino, va compartir aquest missatge a través de Twitter: "Roma devastada i ferida. Contacto amb l'ambaixador holandès. Això no s'acaba aquí". L'episodi més recent, en la darrera edició de la Champions al camp de l'Atlètic de Madrid, els cossos policials també van haver de prendre partida després dels aldarulls ocasionats pels radicals del Feyenoord a la llotja VIP del Cívitas Metropolitano.
La que se ha liado en el palco vip del Atlético de Madrid con los aficionados del Feyenoord y del Atlético de Madrid en la puerta 34. Hay un niño herido y varios arrestados
— georgeypablosky (@Georgeypablosky) October 4, 2023
he pasado miedo la verdad pic.twitter.com/RGC9R42pdP
Lluc Salellas, alcalde de Girona, abans del partit: "Aquest és el dispositiu policial més gran que hem preparat des que sóc alcalde"
Per acollir un dia històric per a la ciutat com ho era aquest dimecres, tota seguretat era poca per assegurar que l'únic ressenyable de la vetllada fos només el relacionat amb una pilota de futbol. Amb tot, sabedor de la mala fama de l'afició ultra del Feyenoord, Lluc Salellas, alcalde de Girona, va confirmar en el programa Montiliving que el preparat per al primer partit de Champions a la ciutat "és el dispositiu policial més gran que hem preparat des que soc alcalde".
No s'han hagut de destacar danys materials arreu de la ciutat i Lluc Salellas ha assegurat aquest dijous des de l'ajuntament que "estem contents del bon funcionament del dispositiu i amb aprenentatges per al següent". Sigui com sigui, entre el tall de les brides que decoraven el Pont de les Peixateries Velles amb la pancarta "Girona, territori Champions" i els insults i llançament de gots a l'afició gironina, els radicals del Feyenoord no deixen de confirmar que es tracten d'un dels sectors ultra més perillosos d'Europa.