Alemanya fulmina Dinamarca i apuntala la seva condició de favorita (2-0) a endur-se aquesta Eurocopa. El conjunt amfitrió passa a quarts de final i se cita amb Espanya si els de De la Fuente vencen Geòrgia aquest diumenge.

Un brutal xàfec roba el protagonisme d'una primera meitat sense gols

Els vuitens ja són paraules majors, i si hi havia respecte a la fase de grups, encara més se l'han tingut en la ronda del KO dues seleccions com Alemanya i Dinamarca. Els alemanys, sobretot quan podien córrer i transicionar, trobaven el taló d'Aquil·les de l'equip de Kasper Hjulmand. Els danesos, per la seva part, tenien qualitat per desarborar els amfitrions des d'un atac posicional, però ha estat Alemanya qui s'ha fet ama i senyora de la pilota i, per tant, qui no ha deixat el seu rival gaudir de l'escenari que més li agrada.

Schlotterbeck Skov Olsen Delaney / Foto: EFE
Schlotterbeck, interceptant una pilota davant Skov Olsen / Foto: EFE

El guió semblava escrit i ambdós equips s'han plantat amb la idea de contrarestar les qualitats del rival que consideraven més ressenyables, però res ha tingut a veure el preestablert amb el naixement de les ocasions més perilloses del partit. Primerament, perquè el combinat teutó ha tingut en les centrades laterals una gran arma per desfer l'empat inicial. De fet, Nico Schlotterbeck ho faria de manera momentània (3'), encara que segons Michael Olive, il·legal. A la sortida d'un córner, el central del Borussia Dortmund enviaria l'esfèrica al fons de la xarxa, però l'àrbitre anglès invalidaria el gol per falta sobre Schmeichel.

Això seria el més ressenyable d'un partit que ha tingut un descans avançat a partir del minut 34, i és que un brutal xàfec ha robat el protagonisme d'una primera meitat que ha acabat sense gols. Llamps, calamarsa i una intensa cortina d'aigua han obligat a aturar l'enfrontament durant més de 25 minuts. Els jugadors han baixat a vestidors, alguns aficionats han tractat d'aixoplugar-se i, els qui ja es veien mullats o els qui més ganes de passar-ho bé tenien han dit, ja que hi som, ens en recordarem d'aquesta.

Cascadas Signal Iduna Park Alemania Dinamarca / Foto: EFE
Cataractes del Signal Iduna Park / Foto: EFE

Després del parèntesi meteorològic, amb 10 minuts de la primera meitat encara per jugar-se, Havertz amenaçaria al 37'. De nou després d'una centrada lateral, el davanter de l'Arsenal es toparia amb la figura ben col·locada de Schmeichel, que deixava en res la fins al moment ocasió més clara del partit. Sigui com sigui, en qüestió de 3 minuts, Dinamarca tindria la seva en forma de rèplica, però la gran triangulació entre Eriksen, Delaney i Hojlund acabaria amb el davanter del United fent treballar un Manuel Neuer que evitaria el 0-1 de miracle.

Havertz de penal i Musiala a l'esquena marquen la diferència

El partit arribaria al descans amb un empat que bé podria haver sigut un 1-0 o un 0-1. No obstant això, al 53', una mà d'Andersen a centrada de Raum acabaria amb Michael Oliver revisant el monitor del VAR. L'àrbitre del partit concediria la pena màxima i, Kai Havertz, encarregat d'assumir-la, no fallaria tot i la bona estirada de Schmeichel (53').

Havertz gol Alemania Dinamarca / Foto: EFE
Havertz, celebrant el seu gol / Foto: EFE

Alemanya, amb el marcador ja a favor després de ser superior, ha obligat Dinamarca a arriscar una mica més. En aquest context, amb els danesos pressionant a dalt, Schlotterbeck ha trobat l'espai a l'esquena d'Andersen. El central de Waiblingen ha projectat Jamal Musiala a la carrera i el futbolista del Bayern, letal amb espais i sense, no ha fallat per duplicar l'avantatge dels seus. Ja amb 2-0, Dinamarca s'ha deixat anar i Alemanya ha pogut fer més sang amb cames fresques sobre el terreny de joc com les de Wirtz o Füllkrug, però l'electrònic no s'ha mogut més i Alemanya ha refermat la seva condició de favorita superant una Dinamarca que ha deixat una bona imatge en el torneig. Alemanya, per la seva part, se cita amb Espanya en uns possibles quarts de final si l'equip de De la Fuente aconsegueix vèncer Geòrgia aquest diumenge.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!