Alemanya ha començat amb molta força l'Eurocopa 2024. L'amfitriona del torneig, amb un equip renovat, no ha donat cap opció Escòcia, que s'ha vist atropellada per un combinat que té gana de títols i moltíssima qualitat a la plantilla. El partit no ha tingut història, ja que abans del minut 20 l'equip de Julian Nagelsmann ja guanyava per 2-0, amb gols de les dues grans perles d'Alemanya, Wirtz i Musiala.

El cop de gràcia ha arribat poc abans del descans, en un penal clar sobre Gündogan de Porteus, que ha estat expulsat. Alemanya ha marcat el 3-0 i ha continuat atacant, per completar la golejada en la segona.

Alemanya Musiala EFE
Musiala ha estat un dels jugadors més destacats d'Alemanya/ Foto: EFE

Piconadora alemanya

Alemanya no ha sortit a especular i des del xiulet inicial se n'ha anat a l'atac, amb Kroos i Gündogan a la sala de màquines i Wirtz i Musiala, les seves dues noves estrelles, com a jugadors més perillosos. Ja en el minut 2, Wirtz s'ha quedat sol davant de Gunn, una acció que ha estat anul·lada per un fora de joc mil·limètric. El mitjapunta del Bayer Leverkusen, millor jugador de la passada Bundesliga, no ha perdonat la primera que ha tingut i en el minut 10 ha marcat l'1-0 amb un xut des de la frontal de l'àrea. Alemanya no ha baixat el ritme i ha continuat pressionant amb intensitat, asfixiant una Escòcia incapaç d'igualar el ritme teutó. I en el minut 19 ha arribat el 2-0, en una deixada de Havertz que Musiala no ha desaprofitat. I just després, l'àrbitre ha xiulat penal en una empenta clara de Christie sobre Musiala. La falta, tanmateix, s'ha produït fora de l'àrea, per la qual cosa el VAR ha rectificat la decisió.

Després d'un tram de partit en el qual el ritme d'Alemanya ha baixat, l'equip de Nagelsmann ha tornat a prémer l'accelerador en el tram final. En el minut 42, Gunn ha evitat el 3-0, en desviar una rematada de Gündogan. I precisament en aquesta acció, el VAR ha decidit avisar l'àrbitre, ja que a la pilota dividida Porteus ha entrat amb molta duresa al centrecampista del Barça. La decisió ha estat clara, penal i expulsió del jugador escocès. Havertz ha transformat la pena màxima.

Alemanya Escòcia EFE
Els jugadors d'Alemanya, celebrant un gol contra Escòcia / Foto: EFE

Füllkrug i Emre Can se sumen a la festa

Amb 3-0 i un jugador més, Alemanya se n'ha anat al descans amb el partit decidit. Amb tot i això, l'equip de Nagelsmann ha començat el segon temps a l'atac, a buscar més gols, encara que amb un ritme de joc més lent, de més control. La primera gran ocasió ha estat per a Wirtz, que ha disparat per sobre del travesser. I després ho ha intentat Musiala, en un xut que ha desviat Gunn. Alemanya era l'únic equip sobre el terreny de joc i les ocasions han anat arribant gairebé per inèrcia. En el minut 64 ha estat el torn de Sané, que ha disparat massa centrat. Finalment, ha arribat el 4-0, en un obús espectacular de Füllkrug que ha entrat per l'escaire (68'). I el davanter del Borussia Dortmund ha tornat a marcar en la seva següent oportunitat, un gol que ha estat anul·lat per fora de joc.

En el tram final, Alemanya ja ha aixecat el peu de l'accelerador, conscient que el treball ja estava fet. I ja en els últims minuts, en una falta lateral, Rüdiger ha marcat a pròpia porteria el gol de l'honor d'Escòcia, al que Alemanya ha respost amb el 5-1, en un gran xut d'Emre Can. L'Eurocopa arrenca amb una autèntica demostració de força d'una Alemanya que fa por.