En el mercat de fitxatges, cada cop és més comú optar a reclutar futbolistes de franc mitjançant la carta de llibertat. I és que als mateixos jugadors els hi interessa aquesta circumstància, generalment, més que ser fitxats a canvi d'un traspàs. Quan alguna entitat inverteix en ells, reben un percentatge d'aquesta quantitat, però en termes generals, s'enriqueixen més amb les primes de fitxatge que perceben quan arriben a un nou club com a agents lliures.

Antonio Rüdiger es va decantar pel Reial Madrid en lloc de pel Barça

Antonio Rüdiger, com Andreas Christensen o Franck Kessie, era un dels futbolistes que podien ser fitxats de franc aquest estiu. L'alemany va decantar-se per l'opció Reial Madrid, mentre que el danès i l'ivorià van fer-ho amb l'opció Barça

Antonio Rüdiger, en la roda de premsa de la seva presentació amb el Reial Madrid / Foto: Europa Press

Tanmateix, i tal com van fer eco diversos mitjans, l'entitat culer també va tractar de fitxar Rüdiger un cop la incorporació de Christensen ja estava encarrilada. El mateix Mateu Alemany es va reunir amb l'agent de l'aleshores central del Chelsea per tractar de convèncer-lo d'escollir jugar a Barcelona, però Florentino Pérez va ser qui més es va apropar a les pretensions del berlinès, que, recordem, pretenia que a Londres el convertissin en el defensa millor pagat de la Premier League. No obstant això, el Reial Madrid va veure clara la inversió, ja que el defensa de 29 anys era un objectiu clar de Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti va rebutjar Jules Koundé

Rüdiger era la prioritat per damunt de qualsevol altre central. No només partia amb avantatge per la seva condició de poder ser reclutat a cost zero, sinó perquè sobre la gespa és qui més ha agradat al tècnic italià del Madrid. Segons Mundo Deportivo, també va ser sondejada l'opció Jules Koundé per recalar al Santiago Bernabéu, però Ancelotti la va rebutjar.

Jules Koundé, durant un partit amb el Sevilla / Foto: Europa Press

Fa dos estius, l'entitat merengue estava realment interessada a invertir-hi, però aleshores el Sevilla demanava 80 milions d'euros. Ara, és el Barça qui està molt a prop del seu reclutament, però és precisament el Chelsea el gran obstacle de l'arribada de Koundé a la capital catalana.

Els londinencs estan més necessitats que mai després que el Reial Madrid i el Barça arrabassessin dos dels tres centrals titulars de Thomas Tuchel. Ja han fet oficial l'arribada de Kalidou Koulibaly i ara estan centrats en l'operació Koundé. L'arribada de Todd Boehy al cim de l'entitat blue proporciona molt potencial a l'hora de fitxar, i segons Mundo Deportivo, des de Londres s'arriba a quantitats que el Barça no pot oferir. 65 milions d'euros en concepte de traspàs i un salari de 12 milions nets anuals.