Anglaterra ha debutat aquest diumenge a l'Eurocopa 2020 amb una soferta victòria davant de Croàcia, la selecció que la va privar de disputar la final del Mundial de Rússia 2018. El triomf, encara que sembli mentida, és històric, ja que els pross mai no havien aconseguit vèncer el primer partit d'una Eurocopa, mentre que Croàcia sempre havia aconseguit el contrari, guanyar en el duel de debut.

Bon inici d'Anglaterra, sense premi

El partit, disputat a Wembley sota una de sufocant calor, ha començat amb ritme, amb una Anglaterra molt dinàmica liderada per Mount, Kalvin Phillips i Foden, que han desarborat la defensa croata amb facilitat. El citizen, de fet, s'ha inventat la primera gran ocasió del partit, un xut creuat que s'ha estavellat contra la base del pal.

Foden, a més, ha deixat driblatges i controls de fantasia que han fet vibrar els 22.500 espectadors que han pogut entrar a l'estadi de Wembley.

Sterling trenca el partit després d'una gran acció col·lectiva

Amb el pas dels minuts, Anglaterra ha baixat el ritme i el 70%-30% de possessió dels instants inicials s'ha anat igualant, amb una Croàcia lenta en les transicions, però segura amb la pilota als peus.

El sotsobre s'ha mantingut després del descans, però quan semblava que la migdiada era qüestió de minuts ha arribat la urpada dels Three Lions. Passada interior de Walker a Kalvin Phillips, que s'inventa una assistència preciosa a Sterling. El davanter del City, el titular més criticat d'Anglaterra, no perdona i obre el marcador.

Sterling Inglaterra Croacia Europa Press

Sterling, després de marcar el gol de la victòria contra Croàcia / Europa Press

El gol ha noquejat Croàcia, que ha intentat fer un pas endavant, encara que sense la determinació i la verticalitat que la van convertir en la gran revelació de l'últim Mundial. Anglaterra, sense massa brillantor, aconsegueix la seva primera victòria en un partit debut de l'Eurocopa. Els pross somien amb endur-se el títol per primera vegada. Tenen jugadors per a aconseguir-ho, però hauran de millorar.

Àustria s'imposa a una combativa Macedònia del Nord

En el primer partit del grup C, Àustria s'ha imposat a una alegre Macedònia del Nord per 1-3. Després d'un gran gol de Lainer al minut 18, semblava que el conjunt austríac s'imposaria amb facilitat, però Pandev ha aconseguit l'empat abans de la mitja hora.

El partit ha embogit en la segona meitat, amb ocasions per a tots dos equips, fins que Gregoritsch ha aprofitat un gran centre d'Alaba per marcar l'1-2. El gol ha provocat que Macedònia s'anés a la desesperada a per l'empat, la qual cosa ha permès Arnautovic marcar el tercer gol austríac.

Països Baixos i Ucraïna protagonitzen el partit de la jornada

Països Baixos i Ucraïna han protagonitzat el partit de la jornada a Amsterdam. El duel ha acabat 3-2, amb victòria neerlandesa, però el duel ha tingut de tot. Wijnaldum ha obert la llauna, Weghorst ha ampliat les distàncies, però Ucraïna no ha dit l'última paraula. Yarmolenko i Yaremchuk han posat les taules en quatre minuts. I al final, Dumfries ha posat el 3-2 per deixar els tres punts a casa.

Imatge principal: els jugadors d'Anglaterra, celebrant el gol del triomf / Europa Press