L'àrbitra Stéphanie Frappart es convertirà el pròxim dijous 1 de desembre, a partir de les 20:00 hores en la primera dona de la història que dirigeixi un partit en una Copa del Món masculina. Serà el Costa Rica - Alemanya, corresponent a la tercera jornada de la fase de grups del Mundial de Qatar 2022. L'arbitra gal·la ja havia estat quarta àrbitra en els partits Mèxic-Polònia i Portugal-Ghana, i en el partit entre els de Costa Rica i alemanys s'estrenarà com a àrbitra principal d'un partit.
El llibre de rècords de Frappart
Frappart, de 38 anys i internacional des de 2011, és la col·legiada més prestigiosa i reconeguda. I és que la ja famosa àrbitra està acostumada a trencar barreres i protagonitzar moments històrics, tant en el futbol femení com en el masculí. Després de dirigir partits de gran renom en la categoria femenina, com per exemple finals de mundial o el famós clàssic que va omplir el Camp Nou i va establir el rècord d'assistents en un partit oficial de futbol, la gala es va convertir es va convertir en la primera dona encarregada d'arbitrar la final de la Supercopa Europea masculina entre Liverpool i Chelsea i el 2020 va ser la primera en dirigir un partido de la Lliga de Campions.
També va ser la primera àrbitra en en participar en un partit d'una Eurocopa masculina, després de ser designada com a assistent del neerlandès Danny Makiele en el Túrquia-Italia que va obrir el torneig. Ara, al Mundial de Qatar 2022, tornarà a fer història en ser la primera dona en arbitrar un partit d'un Mundial masculí. A més, ho farà en un partit de renom, en el qual la selecció alemanya es jugarà el pas als vuitens de final contra Costa Rica.
La paradoxa de Qatar
Precisament curiós i reivindicatiu serà que aquesta fita arribi a Qatar, país en què les dones s'enfronten a nombroses discriminacions assentades tant en la llei com a la pràctica. Són moltes les prohibicions que tenen les dones al país que allotja actualment el Mundial i el fet que Frappart es conerteixi en la primera dona que arbitri un partit mundialista, precisament en aquesta competició serà una nova manifestació, aquesta vegada implícita, en contra de la situació que viuen certs col·lectius al país asiàtic.
I la resposta per part dels organitzadors de la competició i de l'estat en general està sent bastant dura. Primer, conjuntament amb la FIFA, va prohibir alguns capitans d'algunes seleccions com l'Anglesa, l'Alemanya o la Gal·lesa de portar el braçalet 'One Love' i en segon lloc, en el partit entre l'Iran i els Estats Units, un aficionat va ser expulsat de l'estadi per portar un braçalet d'arc de Sant Martí. Per això, el fet que Frappart dirigeixi un partit al Qatar agafa una dimensió encara major.