El Barça Atlètic ascendirà la Lliga Hypermotion si diumenge vinent és capaç de guanyar a Còrdova. La tasca no serà fàcil, encara que l'equip blaugrana viatjarà a Andalusia alleujat, ja que durant 80 minuts s'ha vist per darrere al marcador, un 0-1 que era pràcticament un comiat de l'ascens. El Pocho Román, tanmateix, ha aprofitat una gran acció de Dani Rodríguez en els últims minuts per donar aire a l'equip de Rafa Márquez.

L'equip blaugrana ha pagat car un mal inici de partit, quan ha encaixat el 0-1 i ha patit per trobar el seu joc. El Barça Atlètic, però, ha tornat a demostrar ser un equip molt competitiu. No s'ha deixat intimidar per un Còrdova veterà que ho ha intentat tot per frenar el seu joc, fins a trobar una vida extra.

El Còrdova colpeja primer

El Barça Atlètic no ha començat bé el partit i s'ha vist sorprès per un Còrdova que, lluny de tancar-se enrere per especular amb el temps, ha sortit molt valent, amb les línies avançades. I en el minut 8 ha arribat el 0-1, en una acció estranya en la qual el Barça Atlètic ha encadenat dos errors defensius. Moha no protegeix bé la posició i Adilson Mendes es queda amb la pilota, per centrar si oposició. La pilota bota i Toril s'avança a Mika Faye, per marcar amb una rematada de cap. El gol ha deixat tocat l'equip de Rafa Márquez, que ha continuat sense poder superar la intensitat més important visitant. En el minut 14, el Còrdova ha pogut marcar el 0-2, en un xut de Zalazar que ha parat Marc Vidal.

Amb el pas dels minuts, el Barça Atlètic ha anat calmant el joc a través de la possessió, per superar la pressió del Còrdova i començar a generar perill. En el minut 21, Moha ho ha intentat amb un xut que ha atrapat el porter visitant, i en el minut 27 ha estat el torn de Marc Guiu, que no ha arribat per poc a una bona pilota. En el tram final de la primera meitat, el partit ha baixat molt de ritme i les úniques aproximacions han estat xuts llunyans sense més transcendència.

Marc Guiu Foto FC Barcelona
Marc Guiu s'ha lesionat en el Barça Atlètic-Córdoba / Foto: FC Barcelona

El Pioc Román salva el Barça Atlètic

El Barça Atlètic ha sortit fort després del descans, amb Casadó a la sala de màquines i Unai molt participatiu per la banda esquerra. Com en la primera part, tanmateix, els blaugrana han tingut molts problemes per generar perill, contra un Còrdova molt ben posicionat enrere. En el minut 60, Bernal no ha arribat per poc a un bon centre des de la banda dreta. I més clara ha estat la següent, en una excel·lent acció individual de Marc Guiu. A poc a poc, el Barça Atlètic ha anat embotellant el Còrdova, encara que els blaugrana no han pogut transformar el domini en oportunitats.

En el tram final, el Còrdova ha aconseguit interrompre el joc, perdent temps sempre que ha pogut, la qual cosa encara ha dificultat més el joc de combinació del Barça. En el minut 75, el Pocho Román ha pogut marcar, però la seva rematada de cap ha sortit per sobre del travesser. La rèplica del Còrdova ha estat per a Casas, que s'ha quedat sol per un error defensiu, però el seu xut l'ha desviat Marc Vidal. En els últims minuts han pujat els decibels, amb topades, entrades a deshora i targetes. I quan semblava que la derrota ja era inevitable, ha arribat l'1-1, en un centre ras de Dani Rodríguez que el Pocho Román ha enviat al fons de la porteria.