El Barça Atlètic es planta a la final del play-off d'ascens a Segona Divisió amb un festival de gols davant l'Eivissa (5-3). Un hat-trick d'Unai Hernández en 5 minuts ha estat el resum perfecte d'una segona part boja a l'Estadi Johan Cruyff.

Marc Guiu salva un Barça a la vora del penya-segat

Amb l'importantíssim rèdit de l'1-2 aconseguit el darrer diumenge a l'Estadi Palladium Cam Misses d'Eivissa, el Barça Atlètic buscava culminar la feina a l'Estadi Johan Cruyff. La presa de contacte del filial blaugrana amb la tornada d'aquestes semifinals seria molt prometedora i Marc Guiu quasi transformaria les grans sensacions inicials en el primer al minut 5. Una gran centrada al primer toc d'un Héctor Fort que s'incorporava alliberat ha deixat sol el de Granollers, que s'ha topat amb Reynet.

Tot i que el Barça havia començat el partit molt ben plantat sobre el terreny de joc i havia demostrat poder fer mal al conjunt balear, l'Eivissa ha equilibrat la balança i ràpidament ha ensenyat la seva principal arma: la catapulta de Javi Jiménez. El lateral esquerre andalús transformava qualsevol servei de banda en una ocasió de gol. El seu impressionat servei posava qualsevol pilota al punt de penal i les segones jugades s'estaven convertint en una mina d'or per als seus. Tant és així, que entre la passivitat defensiva blaugrana, i la inestimable col·laboració d'un Marc Vidal que ha estat molt desencertat aquest dissabteEscassi ha posat el partit 2-0 amb dos gols al 19' i al 41'.

Escassi gol Ibiza / Foto: @IbizaUD
Escassi, celebrant el seu primer gol/ Foto: @IbizaUD

No obstant això, quan l'eliminatòria revivia els fantasmes del Barça d'aquella cruel remuntada sofrida a les semis del play-off de l'any passat contra el Madrid (3-0)Marc Guiu salvava un Barça a la vora del penya-segat amb un gol al 45+2'. I és que la tarda d'aquest dissabte a Sant Joan Despí ha anat de cops psicològics, ja que el '29' culer ha aconseguit capgirar la truita quan el partit se n'anava al descans amb 2-0 i era l'Eivissa qui tenia la paella agafa pel mànec.

Unai Hernández, el nom propi d'una segona part d'infart amb un hat-trick en 5 minuts

Aprofitant l'embranzida amb què han acabat els primers 45 minuts, els de Rafa Márquez han sortit com un tret en la segona part i ha estat Pau Víctor qui ha aixecat tot el Johan Cruyff de les seves butaques. El golejador d'aquest equip, després d'una gran finta per desfer-se del seu rival a la frontal, ha dibuixat una rosca amb cama esquerra que ha suposat el 2-2 en el partit i novament l'avantatge en l'eliminatòria.

Al 52', Pau Víctor ha fet el primer dels 5 gols que s'han viscut en 14 minuts bojos al Johan. I és que, després del gol del santcugatenc, Unai Hernández, el nom propi d'una segona part d'infart, faria un hat-trick en 5 minuts. El primer se'l trobaria després d'un rebuig de Marc Guiu que li cauria per fer el 3-2 a plaer. El segon, amb els mateixos protagonistes, seria un regal del davanter centre perquè Unai fes el segon del seu compte particular i el 4-2. El tercer, per culminar la festa i fer vessar el got de la seva bona fortuna, seria un altre rebot a escassos 3 metres de la porteria després d'una salvada de Reynet in extremis.

Còrdova o Ponferradina, el rival del Barça a la final

L'Eivissa ha pogut maquillar el marcador amb el 5-3 obra de Rubén, però res ha pogut evitar que el conjunt culer es tregui l'espina de la darrera temporada i es planti a la final del play-off d'ascens a Segona Divisió. El rival el coneixerà aquest diumenge. O Còrdova Ponferradina. De moment, són els andalusos qui tenen un momentani avantatge amb el 0-1 aconseguit a El Toralín.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!