El Barça estrena la temporada a Montjuïc amb derrota contra el Mònaco i amb una versió molt avorrida i desganada a la 59a edició del Trofeu Joan Gamper (0-3). És la primera victòria d'un equip francès al torneig culer i la primera derrota blaugrana en el dia de la presentació després d'onze anys de victòries de manera consecutiva. I fins i tot s'han escoltat xiulets de preocupació a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

Calma a Montjuïc i onada a la grada

Després d'una presentació de l'equip un pèl descafeïnada i amb l'estadi a mig gas, ha arribat el moment de veure el nou Barça de Hansi Flick jugar a casa. Ja amb els seients plens i esperant veure un gran espectacle, ha sortit d'inici un equip amb una barreja de titulars i suplents, però amb diversos referents com Marc-André Ter Stegen, Robert Lewandowski o Raphinha.

Pau Víctor Salisu Barça Mónaco / Foto: EFE
Pau Víctor jugant el Trofeu Joan Gamper / Foto: EFE

El primer en intentar-ho, al minut 1, ha estat Pau Víctor, que ha fallat quan tenia el gol fet després d'una bona jugada de Raphinha. I després d'un inici accelerat ha arribat la pausa. A destacar la calma i bon fer de Marc Bernal, Marc Casadó i Pablo Torre al mig del camp culer. Però amb el pas dels minuts ha començat a arribar l'avorriment, amb l'afició culer —i els molts turistes— fent l'onada a la grada perquè no passava res sobre la gespa.

Un cop de cap d'Iñigo Martínez a la sortida d'un córner, un xut de Lewandowski des de fora l'àrea i un gol anul·lat a Raphinha per fora de joc al minut 37 han estat les millors ocasions culers. Però el que ha quedat clar és que ara mateix aquest nou Barça de Hansi Flick, amb la defensa molt avançada, pateix quan ha de córrer enrere, tot i que no ha estat gaire qüestionada per un Mònaco seriós i relaxat al primer temps.

Hansi Flick Barça / Foto: EFE
Hansi Flick donant indicacions durant el partit contra el Mònaco / Foto: EFE

El Mònaco goleja un decebedor Barça

L'única manera d'animar els culers han estat les presentacions de Dani Olmo i Pau Víctor abans del partit, com també el retorn amb medalla d'or penjada al coll dels vencedors olímpics i els de l'Eurocopa. Un Estadi Olímpic Lluís Companys amb 41.416 espectadors que tampoc s'han animat després de la pausa del descans amb l'entrada del jove Sergi Domínguez i d'Ilkay Gündogan per Andreas Christensen i Pablo Torre. El Mònaco és qui ha animat de veritat el partit a la seva manera a l'arrencada del segon temps, ja que Lamine Camara ha robat la cartera a un despistat Bernal i no ha perdonat davant de Ter Stegen (0-1), i uns minuts més tard Breel Embolo ha fet el segon gol dels francesos en una acció de passivitat defensiva culer (0-2).

I després d'aquests minuts d'incertesa del Barça, amb mitja hora per endavant, han entrat al camp Lamine Yamal, Ferran Torres, Gerard Martín i Héctor Fort, amb la sortida de Gündogan que s'ha fet un trau a la cella. I el partit del Barça aquesta vegada sí s'ha animat ni que sigui una mica, sempre amb Lamine Yamal com a protagonista absolut. I també hi ha hagut canvi de porter amb l'entrada d'Iñaki Peña.

Mónaco celebración gol / Foto: EFE
Els jugadors del Mònaco celebrant un dels gols / Foto: EFE

Però tot i aquesta fogonada amb els canvis culers, el partit ha tornat a l'avorriment. El Barça no s'ha sabut refer i el Mònaco ha sentenciat amb un gol de Christian Mawissa en el tram final del duel (0-3). Més canvis al conjunt blaugrana, amb l'entrada de jugadors joves com Quim Junyent i Toni Fernández, però es confirma que aquest decebedor Barça encara està molt verd per començar la temporada oficial aquest proper cap de setmana contra el València.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!