El Barça ha guanyat aquest diumenge la seva 25a Lliga Catalana de Bàsquet en vèncer el BAXI Manresa a la gran final, per 98-81, disputada a Tarragona. El conjunt blaugrana ha firmat un partit excel·lent, molt complet, en el que ha minimitzat un Manresa que ha jugat bé, amb moments de gran lucidesa, però insuficients per guanyar al Barça, que sembla haver agafat la velocitat de creuer, pensant ja a la Supercopa i, especialment, en l'inici de la Lliga Endesa i de l'Eurolliga.

El partit ha estat una gran oportunitat per veure en acció el nou Barça de Joan Peñarroya, molt inspirat en atac, amb moltes opcions, fins a assolir els 98 punts. El partit s'ha trencat en el tercer quart, amb Hernangómez i Punter liderant els blaugrana, una bretxa de punts que el Manresa ja no ha pogut contrarestar.

La igualtat es trenca en el tercer quart

I és que la primera part ha estat molt igualada, amb el Manresa aguantant-li el ritme al Barça gràcies a la inspiració en el tir de Hunt i d'Alston. Els de Peñarroya han intentat anar-se'n al marcador, però cada anotació tenia la resposta dels del Bages, fins a aconseguir arribar al descans a només 4 punts de diferència.

En el tercer quart, però, el Barça ha aconseguit trencar el marcador. Juan Núñez, Anderson, Punter i Hernangómez s'han posat les piles i el Manresa, amb atacs massa precipitats, no ha pogut mantenir el ritme anotador, fins a veure com els blaugrana s'escapaven en el lluminós amb un parcial de 28-15. L'últim quart, doncs, no ha tingut història, més enllà de veure si el Barça aconseguia o no arribar als 100 punts, fet que no ha aconseguit per poc. Al final, 98-81 i la sensació que el Barça arriba a l'inici de la temporada en un bon moment. "Estem coneixent-nos, millorant cada dia més. L'ambient al vestidor és de 10", ha afirmat Willy Hernangómez, elegit MVP de la final, després del partit.

Dijous, contra el Reial Madrid

El pròxim partit del Barça serà, ni més ni menys que contra el Reial Madrid, corresponent a una de les semifinals de la Supercopa Endesa, que es disputarà entre dijous i diumenge a Múrcia. L'altra semifinal enfrontarà l'UCAM Múrcia amb l'Unicaja. El Barça no guanya la Supercopa des de 9 anys, al qual s'afegeix que el Reial Madrid ha guanyat les últimes 6 edicions, per la qual cosa l'equip blaugrana té una espina clavada que es vol treure. "Serà complicat, però competirem i anirem a guanyar", ha afirmat Juan Núñez sobre el partit.

Una setmana després, el diumenge 29, arribarà el moment del debut a la Lliga ACB, amb la visita al Palau Blaugrana del Covirán Granada. I 4 dies després, serà el torn de l'Eurolliga, en la pista del Zalgiris Kaunas. La temporada ja està aquí.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!