El Barça ha començat amb mal peu la seva participació a la Champions League. El conjunt blaugrana, que arribava a Montecarlo amb un 5 de 5 a la Lliga i amb la moral pels núvols, ha perdut contra el Mònaco, per 2-1, en un partit que s'ha complicat poc després de començar, per l'expulsió d'Eric Garcia després d'una errada grollera de Ter Stegen. Lamine Yamal ha sortit al rescat amb un golàs que ha mitigat el primer incendi, però en la segona part el Mònaco ha fet bona la seva superioritat numèrica per aconseguir el gol definitiu. El conjunt monegasc, que ja va sorprendre el Barça en el Gamper, ho ha tornat a fer, un mal de queixals per a l'equip de Hansi Flick.

L'únic dubte en la prèvia del partit era veure qui era l'elegit per Flick per substituir la baixa de Dani Olmo. Una de les opcions era apostar per l'entrada de Ferran Torres. L'altra, donar-li l'oportunitat a Eric Garcia en el pivot, amb Casadó més avançat. I la decisió de l'alemany ha estat la segona. El pla, però, no ha tardat a ensorrar-se.

Lamini Yamal Monaco Barça EFE
Lamine Yamal ha marcat un gran gol contra el Mònaco / Foto: EFE

Expulsió d'Eric, gol del Mònaco i aparició de geni de Lamine

I és que tot el treball previ de Hansi Flick s'ha esfumat als 10 minuts de partit. Ter Stegen s'ha equivocat en la sortida de pilota, la qual cosa ha permès que Minamino agafés la pilota i es quedés sol. Eric Garcia ho ha evitat fent caure'l, la qual cosa ha suposat la seva expulsió. La jugada era polèmica, ja que Minamino havia controlat molt llarga la pilota, però el VAR no ha rectificat la decisió i el Barça s'ha quedat amb 10 jugadors, amb 80 minuts al davant. La vermella ha alterat tots els plans. Casadó s'ha posat en el pivot i Raphinha i Lamine Yamal han baixat la seva posició, per dibuixar un 4-4-1.

El Mònaco ha olorat la sang i se n'ha anat a l'atac, amb un futbol elèctric liderat per Ben Seghir i Akliouche per les bandes. En el minut 14, Mbolo ha perdonat, en xutar fluixa una pilota que s'havia quedat morta dins de l'àrea. En la següent acció ofensiva, però, ha arribat el gol, en una diagonal excel·lent d'Akliouche que Alejandro Balde no ha tancat bé, la qual cosa ha permès al jove talent francès superar Ter Stegen amb un xut sec al primer pal (17'). En menys de 20 minuts, el Barça estava perdent i amb un jugador menys, dos cops que l'han deixat grogui. I ha estat llavors, quan pitjor pintaven les coses, quan ha aparegut el líder, l'estrella, Lamine Yamal, que s'ha inventat una jugada de geni per empatar el partit, amb un fort xut ras al pal curt (28'). L'empat ha calmat els ànims, el Mònaco ja no ho ha vist tan clar i només ha estat capaç de generar una ocasió més, en una falta lateral que Camara no ha arribat a rematar per poc (44').

Monaco gol Barça EFE
Els jugadors del Mònaco, celebrant el 2-1 en el partit contra el Barça / Foto: EFE

El Barça encaixa el 2-1 quan millor estava jugant

En l'inici de la segona part s'ha notat la mà de Flick en el descans. El Barça ha sortit més compacte, amb les línies més juntes, i buscant la sortida en llarg, amb Lewandowski com a boia. Les sensacions han estat millors, amb el Mònaco patint més per atacar. En el minut 52, el Barça ha pogut marcar, en una assistència en llarg de Lamine Yamal a la qual Raphinha no ha arribat per poc. El Mònaco no atacava amb tanta alegria, però tenia un jugador més, la qual cosa a la llarga l'ha permès generar perill. En el minut 57, Ter Stegen s'ha lluït en un xut de Vanderson i després ha estat el torn de Minamino, que ha vist com el seu xut el desviava Íñigo Martínez (62').

El Barça estava jugant bé, però en una acció aïllada ha arribat el 2-1. El Mònaco ha fet una passada en llarg que Íñigo Martínez no ha llegit bé, la qual cosa ha permès que Ilenikhena es quedés sol davant de Ter Stegen, per superar-lo amb un xut potent (71'). En el tram final, l'equip blaugrana ha buscat la reacció, encara que ja sense forces ni oxigen. De fet, les millors ocasions han estat per al Mònaco, que ha pogut marcar el 3-1 en un parell de xuts que ha desviat Ter Stegen, a més d'un penal per una caiguda de Balogun que el VAR ha rectificat. Europa se li entravessa al Barça.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!