El Barça continua de festa amb la victòria contra el Getafe en una nova nit d'alegria a Montjuïc després de la Mercè (1-0). Robert Lewandowski torna a marcar i manté els blaugrana com a intractables a LaLiga EA Sports.

Lewandowski demostra perquè és el Pitxitxi

Una nova prova a la competició de la regularitat i al camp de l'equip més regular, que només coneix victòries. Setena jornada amb canvis al mig del camp de Hansi Flick, amb la confiança en Eric Garcia i també en Marc Casadó i Pablo Torre. Però la gran novetat i la mirada de gairebé tots els culers estava posada en el porter Iñaki Peña, que ja des del principi ha demostrat seguretat i molta atenció.

Iñaki Peña, titular en el Barça Getafe / Foto: EFE
Iñaki Peña, a la porteria del Barça / Foto: EFE

Domini culer, però al principi sense gaire intenció. El Getafe, sabent que era inferior amb la pilota, ha esperat el seu torn amb la velocitat i buscant l'esquena de la defensa culer. Tot i això, aquesta vegada els blaugrana s'han mostrat sòlids i havent après els errors d'aquestes últimes setmanes. I encara que el Barça no estava gaire còmode, el Pitxitixi de la Lliga no deixa escapar les oportunitats. Centrada de Jules Kounde, errada del porter David Soria i un oportunista Lewandowski marca a plaer al minut 19 (1-0).

Un Barça que ha volgut aprofitar la inèrcia per trobar ràpidament el segon gol, encara que aquesta vegada no s'ha trobat. Ni un insistent Lamine Yamal ni un incansable Raphinha han tingut fortuna de cara a porteria. El Getafe, cada vegada més aculat, ha donat gràcies de l'arribada del descans després que el ritme del partit baixés considerablement en els últims minuts del primer temps.

Lewandowski celebrando el primer gol del Barça-Getafe / Foto: Europa Press
Robert Lewandowski celebrant el seu gol contra el Getafe / Foto: Europa Press

Ni patiment ni més gols a Montjuïc

Amb la sorprenent xifra de 44.407 espectadors a la grada, sent la segona millor entrada de la temporada, es confirmava que els culers volien continuar amb la festa. Lamine Yamal s'ha topat amb Soria després d'un xut de fantasia. Raphinha no ha tingut espais suficients. I Lewandowski ha desaparegut. Tot i no patir en defensa, aquest Barça s'ha començat a apagar. I per això tothom ha agraït els primers canvis, amb Flick donant entrada a Ferran Torres i a Pedri González per Pablo Torre i Lewandowski.

Un Barça que ha buscat el segon gol amb insistència davant d'un Getafe que esperava tenir alguna oportunitat per trobar l'empat. Els madrilenys, agressius com sempre, han trobat un soci en l'àrbitre Pablo González Fuertes, massa permissiu amb la duresa visitant.

Lamine Yamal durante el partido Barça-Getafe / Foto: EFE
Lamine Yamal jugant contra el Getafe / Foto: EFE

Però aquesta vegada no han arribat més gols. Sense problemes al darrere, però amb un desgast evident dels futbolistes culers. Gerard Martín i Héctor Fort han estat els últims en entrar al camp per acabar amb un punt més de ritme en aquest final de partit. I encara que aquesta vegada no hi ha hagut golejada, sí s'ha confirmat la setena victòria consecutiva a la Lliga.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!