El Barça femení torna a generar dubtes, però s'endú el derbi català contra l'Espanyol femení amb una gran contundència (7-1). Les culers s'han sabut reaccionar de la millor manera a la segona part per contrarestar la bona primera meitat perica. I així les blaugrana continuen liderant la Liga F amb 18 punts, mentre que les blanc-i-blaves voregen el descens.

L'Espanyol sorprèn el Barça

El Barça es volia refer de la derrota a la Champions femenina i l'Espanyol repetir victòria i sumar el quart partit de Lliga sense perdre. I encara que Pere Romeu ha apostat per les rotacions culers i Sara Monforte ha apostat per un equip molt titular, sobre la gespa hi ha hagut molta igualtat a l'inici. Les blaugrana, mitjançant Vicky López, han avisat al minut 7 després d'una passada de fantasia de Kika Nazareth, aquesta vegada com a referent ofensiva. I al minut 10 ha arribat el travesser d'Aitana Bonmatí.

Aitana Bonmatí jugant contra l'Espanyol / Foto: Europa Press

Però aquest Barça ja no atemoreix tant les rivals i l'Espanyol ha continuat pressionant i discutint-li la possessió a les blaugrana. I encara que el Barça semblava molt superior sobre el paper i també ho era sobre la gespa, el primer cop del partit l'han rebut les culers al minut 20, amb gol de Simona Botero després de picar malament la pilota però tenir la fortuna necessària per aconseguir el seu primer gol a la Liga F (0-1).

Un Espanyol crescut a territori hostil que ha sabut apuntar alt i resistir. Judit Pablos podria haver fet el segon gol perico però no ha estat encertada. I el Barça, tot i cada vegada apropar-se amb més perill a la porteria de l'Espanyol, ha semblat molt tocat. Tres partits consecutius començant per darrere al marcador i amb molts dubtes culers.

L'Espanyol celebrant el seu gol contra el Barça / Foto: Europa Press

L'esperada revolució culer

I com que el Barça no carburava, sobretot amb falta d'eficàcia ofensiva, Ewa Pajor, Alexia Putellas i Caroline Graham Hansen han entrat al camp en el lloc de Vicky López, Fridolina Rolfö i Kika. S'ha confirmat la tensió, amb una petita picabaralla de la capitana culer i Daniela Caracas a l'inici del segon temps. Però el Barça ja havia canviat i Pajor ha estat a punt d'empatar al minut 54. Per això l'Espanyol també ha fet canvis, donant entrada a Iara Lacosta i Lucía Vallejo.

Però com era d'esperar ha arribat el gol del Barça, de cap i obra de Pajor al minut 59 (1-1) després d'una mala intervenció de la portera perica Romane Salvador. Immediatament després Alexia Putellas ha fet el segon gol culer, però l'àrbitra l'ha anul·lat amb polèmica. Això no ha ensorrat la capitana culer, ja que Alexia ha fet el seu gol al minut 62 amb molta ràbia (2-1). I al minut 65, Alexia Putellas ha sumat el seu doblet (3-1). També han marcat Clàudia Pina al minut 72 (4-1), Aitana Bonmatí al minut 79 (5-1) i Ewa Pajor per sumar el doblet al 85 (6-1)... i el hat-trick de la polonesa al 87 (7-1).

Ewa Pajor celebrant un dels seus tres gols contra l'Espanyol / Foto: Europa Press

Patri Guijarro i Ona Batlle han entrat per part culer, com també Laia Ballesté, Amanda Uju i Ángeles del Amo per part perica. Al final, però, tot i un nou mal inici del Barça, les seves grans estrelles han marcat les diferències al segon temps i han confirmat la remuntada per continuar liderant la Liga F amb un ple de victòries.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!