El Barça més ambiciós torna a ser aquí. Hansi Flick va pagar cares les rotacions al camp de l'Osasuna (2-4), però l'alemany no ha volgut més ensurts i ha alineat el seu millor onze per a la segona jornada europea de la temporada, que ha escombrat un Young Boys inoperatiu gràcies als gols de Lewandowski (x2), Raphinha, Iñigo Martínez i un en pròpia de Camara (5-0). Un triomf que va més enllà de la golejada, perquè serveix per sumar els primers tres punts en aquest nou format de Champions League, imprescindibles després de la derrota sumada a la primera jornada a Mònaco (2-1). Flick ja sap el que és guanyar i enamorar també a Europa des de la banqueta culer.

Primer temps dominat pel color blaugrana

Decidits a oblidar la darrera desfeta patida al camp de l'Osasuna el més ràpid possible, el Barça ha saltat al terreny de joc imposant un ritme vertiginós. Des del primer segon, la porteria del Young Boys ha viscut un setge que només ha resistit set minuts. Després d'una llarga possessió, el trident de moda a Barcelona s'ha associat per estrenar el marcador de Montjuïc: passada deliciosa de Lamine Yamal dintre de l'àrea, assistència al segon pal de Raphinha i gol de Lewandowski sense oposició (1-0, min. 8). Cada actor interpretant el seu paper a la perfecció, i el director de la pel·lícula, Hansi Flick, dibuixant el seu primer somriure de la nit.

Robert Lewandowski, instants després d'obrir la llauna / Foto: EFE

El guió que havia dissenyat l'alemany estava sortint a la perfecció. Un gol matiner per donar tranquil·litat, monòleg blaugrana amb la pilota i el Young Boys veient la porteria d'Iñaki Peña des de la llunyania. Res es podia interposar en el camí d'un Barça que no ha tardat a doblar el seu avantatge. Després de diversos minuts fregant el gol, Raphinha, primer capità avui, ha estat el més murri dintre de l'àrea per recollir un rebot i batre la porteria suïssa amb una vigorosa canonada (2-0, min. 34). Tot estava de cara per a un conjunt culer que, com ha demostrat ja anteriorment, mai en té prou.

L'equip de Hansi Flick no entén d'especulacions. Sempre pressiona per ampliar distàncies. I al minut 38 qui s'ha sumat a la festa ha estat Iñigo Martínez, amb un cop de cap a la sortida d'un córner que ha servit per tancar un primer acte immaculat per als barcelonins (3-0, min. 38). Tot el que li demana la seva afició ho estava fent.

Íñigo Martínez, un dels grans protagonistes del primer acte / Foto: EFE

El festival no s'atura i arriba el moment dels retorns

El segon acte només ha servit per perpetuar la superioritat del Barça. Res ha canviat sobre la gespa de Montjuïc. L'equip de Flick continuava delectant la seva afició amb un futbol brillant i el Young Boys no podia fer més que ser un espectador de luxe. Keller no ha tardat a recollir la quarta pilota de la seva porteria. Aquest cop l'autor ha estat el mateix que el del primer temps, Robert Lewandowski, que recollit una assistència amb el cap d'Iñigo Martínez a la sortida d'un córner per anotar la seva segona diana de la nit (4-0, min.51).

Davant aquest escenari, ja amb el matx resolt, Hansi Flick ha volgut aprofitar per donar espai a jugadors menys habituals. El primer d'ells ha estat Ansu Fati, que des de la seva recuperació només havia jugat tres minuts insignificants contra el Mònaco, i ha entrat juntament amb Héctor Fort. I ho ha fet amb una gran novetat, ja que ha ocupat una posició central, substituint Pedri. Era un partit on només hi havia bones notícies per als culers. Inclús quan els visitants intentaven estirar-se, xocaven amb el pal que mantenia la porteria a zero.

El Barça celebra el quart gol de la nit / Foto: Europa Press

10 minuts més tard ha estat el torn de Frenkie de Jong, que avui ha rebut l'alta mèdica. El neerlandès ha ocupat el migcamp amb Casadó, desplaçant Ansu a l'atac. Així i tot, el paper dels dos no ha estat massa destacat. Normal, el ritme ja era molt baix. El Young Boys havia abaixat els braços i la golejada s'ha tancat amb una diana en pròpia al minut 81. Al final hi ha hagut temps també per una ovació a Andrés Iniesta, que deixarà el futbol professional. Nit idíl·lica per al Barça.