Josep Maria Bartomeu atura la votació pel canvi de l'escut del Barça. El president blaugrana ha decidit canviar l'ordre del dia davant la sorpresa de tothom i retirar la votació clau de l'Assemblea de Compromissaris 2018 per frenar la clara negativa dels socis i una votació que anava camí a perdre. Legal, però potser no moral.

Els compromissaris del Barça presents al Palau Blaugrana s'han mostrat molt contraris a la decisió del canvi d'escut i han demanat de manera repetitiva un procés per "reflexionar" i "plantejar un referèndum" amb tots els socis.

Estava clar que els culers no volien canviar l'escut, que no volien que s'esborressin les sigles FCB de l'escut, ni tampoc perdre aquell símbol que havia combatut en les èpoques més complicades de la història del club. L'essència, els principis i els valors del Barça estaven en aquest escut, modificat per última vegada a l'any 2002, i havien de seguir ferms en una de les imatges més internacionals del Barça.

Carregant contra Bartomeu

Durant el torn de precs i preguntes els socis han carregat contra Bartomeu. Primer una llarga explicació del club sobre els perquès dels canvis, però després ja arribat el moment de les crítiques.

Els socis compromissaris no han callat. Una hora de rèpliques contra la decisió de redissenyar l'escut i una clara evidència que la votació no seria tan plàcida com la junta de Bartomeu esperava.

EFE

Es necessitaven 2/3 dels vots per a l'aprovació, una majoria qualificada, i aleshores, després de les intervencions del socis, ha arribat la decisió de Bartomeu.

"Ho retirem i farem una reflexió interna", ha assegurat el president del Barça després d'escoltar les dures crítiques. Però aquesta decisió de fer una retirada abans d'una derrota gairebé segura per tombar la decisió de canviar l'escut, el Barça ha fet un pas enrere.

Però aquest gest no ha agradat gens als socis presents al Palau, que han cridat en més d'una ocasió "volem votar". Després de canviar l'ordre del dia i de no deixar-los votar a última hora, gran part dels socis presents han abandonat el pavelló amb un clar senyal de rebuig i descontentament.

Una defensa estèril

Abans de la decisió de Bartomeu, Jordi Cardoner, vicepresident primer del Barça, i Josep Maria Mir, dissenyador del nou escut, han intervingut per defensar la proposta posteriorment descartada.

EFE

S'ha parlat d'"actualitzar i innovar", d'un "retorn a l'origen" i seguir pensant en les "arrels". També s'ha assegurat que la modificació pretenia "agafar més protagonisme l'espai blaugrana, especificar només dues marques expressives del club (Barça i FC Barcelona), simplificar de set a cinc barres blaugrana per l'expressió del color, com també voler donar més llum al groc pel contagi visual i perquè sigui més lluminós".

Unes explicacions que han acabat sent estèrils i que no han tingut més recorregut. De moment, l'escut no es toca.