El Barça ha tornat de l'aturada pels partits FIFA com se'n va anar, amb un nivell de futbol altíssim. I és que l'equip de Hansi Flick s'ha endut els 3 punts de Montilivi amb una exhibició, un 1-4 incontestable que supera les expectatives del més optimista dels culers. I és que el Barça és un equip més coral que mai, que funciona com un bloc, i amb Lamine Yamal com a cirera del pastís. L'extrem ha liderat la victòria, amb 2 gols en la primera meitat. En la segona, per si hi havia algun dubte, han aparegut Dani Olmo i Pedri, per arrodonir una victòria de molt mèrit. Ja en el tram final, Stuani ha aconseguit el gol de l'honor. És el 5è triomf en 5 jornades, un inici de Lliga immaculat que el Barça no aconseguia des del 2017. Paraules majors.

Després de l'aturada pels partits de seleccions i amb el debut de la Champions League a tocar, Hansi Flick no ha dubtat a mantenir l'equip que s'ha convertit en l'habitual. Amb Ter Stegen a la porteria, la línia defensiva l'han format Koundé, Cubarsí, Íñigo Martínez i Alejandro Balde. El pivot ha estat Casadó, en el qual Flick confia plenament per substituir Bernal, amb Pedri i Dani Olmo als interiors. I a dalt, el trident titular format per Lamine Yamal, Raphinha i Lewandowski. I en el Girona, l'única novetat ha estat la titularitat de Solis, en el centre del camp, a causa de les baixes d'Oriol Romeu i de Yangel Herrera. La resta de l'equip, l'esperat, amb Gazzaniga sota pals, Francés, David López, Blind i Miguel Gutiérrez en la línia defensiva, Iván Martín i Solis en el doble pivot, Bryan Gil, Tsygankov i Danjuma en la línia de la mitjapunta i Abel Ruiz a la punta de l'atac.

Girona Barça celebració Lamine Yamal EFE
Lamine Yamal, celebrant un gol contra el Girona / Foto: EFE

Dues 'laminadures'

El Barça ha començat molt millor el partit, ben posicionat, asfixiant la sortida de la pilota del Girona amb una pressió avançada. L'equip de Míchel ha intentat fer el seu joc, sortir des de darrere assumint riscos, la qual cosa ha provocat que el Barça recuperés diverses pilotes a prop de Gazzaniga. La primera ocasió ha estat per a Lamine Yamal, que ha rematat de volea una pilota morta dins de l'àrea (7'). El següent en intentar-ho ha estat Lewandowski, amb una rematada fluixa de cap en una centrada de córner (14'). El Girona ha intentat treure's la pressió del damunt amb alguna sortida al contraatac, encara que sense massa encert. Miguel ha posat a prova Ter Stegen, però el seu xut ha anat molt centrat.

L'equip de Hansi Flick estava sent superior i ho ha aconseguit plasmar al marcador en el minut 30, just després d'un xut desviat de Balde. A la sortida des de la seva porteria, David López ha perdut la pilota davant de Lamine Yamal, que ha encarat Gazzaniga i l'ha superat amb un fort xut. I poc després, el del planter del Barça ha marcat el segon, amb un xut ajustat al pal des de dins de l'àrea (37'). El Girona ha reaccionat en el tram final de la primera meitat. La seva millor ocasió ha estat per a Bryan Ruiz, en una rematada a boca de canó que ha desviat Ter Stegen. Just després, l'àrbitre ha assenyalat penal, per unes mans d'Íñigo Martínez, una decisió que ha estat variada pel VAR, ja que la pilota venia rebotada d'un company, Alejandro Balde.

Dani Olmo Barça / Foto: EFE
Dani Olmo ha marcat el 0-3 amb una volea espectacular / Foto: EFE

Dani Olmo, Pedri i una exhibició col·lectiva

I tot just començar la segona part, en el primer minut, ha arribat la sentència, el 0-3, en una passada en llarg de Koundé per a Dani Olmo, que ha marcat amb una volea creuada espectacular. Faltaven 44 minuts perquè acabés el derbi i el partit estava sentenciat. El Barça, però, no ha baixat el ritme i ha buscat més gols, en una demostració de fam que feia temps que no es veia. En el minut 56, Lewandowski ha perdonat, sol davant de Gazzaniga, i poc després el polonès ha vorejat una altra vegada el gol en un xut desviat. Finalment, Pedri ha aconseguit el 0-4, després de regatejar al porter local (64').

En el tram final, amb tot decidit, tant Flick com Míchel han fet rotacions, pensant ja en el debut de la Champions League d'ambdós equips. I ha estat llavors quan ha arribat el gol de l'honor del Girona, en una centrada rassa de Portu que Stuani no ha desaprofitat. La nota negativa de la victòria del Barça ha estat l'expulsió de Ferran Torres, per una trepitjada a Asprilla, ja en els últims minuts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!