El Barça s'exhibeix davant del Kiel per arribar a la final de la Champions League d'handbol. Els nois de Carlos Ortega no han donat, pràcticament, opcions als alemanys, que s'han trobat amb l'actuació estel·lar a la porteria d'Emil Nielsen, que ha fet una mitjana de 47% d'encert en les seves parades. Guiats per Aitor Ariño (4) i per Melvyn Richardson (5), el FC Barcelona tindrà l'honor de jugar-se el tron europeu davant d'un Aalborg, que ha destronat el Magdeburg (28-26), a la final de diumenge.

Emil Nielsen marca la diferència en la primera part

Arrencada fulgurant del Barça a Colònia, davant d'un Kiel que no sabia per on venien. Han estat els alemanys els que han començat amb la possessió ofensiva, però una bona defensa blaugrana, que ha plantat un mur enrere, ha permès als catalans agafar avantatge. Melvyn Richardson ha iniciat un parcial de 3-0 a favor dels culers, que han secundat Luis Frade i Dika Mem amb els seus respectius gols. No ha estat un inici fàcil per al rival del FC Barcelona, ja que un Emil Nielsen, en estat de gràcia, ha posat el cadenat a la porteria.

Emil Nielsen celebrant una intervenció EFE
Emil Nielsen celebrant una intervenció / Foto: EFE

Mentrestant, continuava fluint el Barça en atac, que en un inici devastador ha anat a gol per atac. Però ha despertat el Kiel, que en tres accions, pràcticament consecutives, ha empatat el partit, amb les dianes de Duvnjak i Reinkind, i és que encara quedava molta tela per tallar. Perquè ha començat a tenir dubtes el conjunt català en atac, un fet que ha afavorit a la remuntada, momentània del Kiel, que ha pujat el seu nivell ofensiu i defensiu, per posar sobre avís al seu rival, al qual li ha costat donar continuïtat en atac.

Però ha aparegut Aitor Ariño, que se n'ha anat al descans amb quatre gols, per empatar el partit. I, de nou, ha començat l'exhibició de Nielsen, que ha realitzat vuit intervencions amb èxit. Aleix Gómez, Petar Cikusa i, de nou, Ariño, passat l'equador de la primera part, han tornat a girar el marcador per posar-se'n tres a dalt (9-6). No ha estat fins als instants finals del primer temps, que s'ha disparat el marcador, perquè ambdós equips han travessat una mala ratxa de temps sense marcar, fins que ha tornat a aparèixer Ariño, a la qual cosa ha respost Ekberg. Ha estat llavors quan s'ha succeït un intercanvi de gols, fins que els blaugrana, amb dos gols consecutius de Janc, sense porter, i un altre de Luis Frade (15-9) han posat terra pel mig i han marxat al descans 6 a dalt.

Ekberg, en una acció ofensiva davant de Nielsen EFE
Ekberg, en una acció ofensiva davant de Nielsen / Foto: EFE

El Barça es diverteix en la segona part

Havia de gestionar l'avantatge assolit el Barça i, de nou, després d'una bona represa han assolit els vuit gols de diferència. No obstant això, després d'un petit moment de dubtes, on han tornat a veure's amb clars problemes ofensius, el Kiel ha aconseguit un parcial de 4 a 0, després de dos gols al contraatac, després de dues pèrdues blaugrana (18-14) i que ha posat la por al cos del FC Barcelona i que ha obligat Carlos Ortega a demanar temps mort.

Ha aparegut Richardson amb dues accions consecutives, que li han permès agafar aire al conjunt culer, que li ha tornat el parcial al Kiel amb sis dianes consecutives per posar la màxima al marcador (24-14). S'ha diluït el conat de remuntada dels alemanys, que s'han estancat en atac, davant del bon nivell del Barça en defensa, que ha continuat agafant-se a l'actuació de Nielsen, per engrandir el seu avantatge al marcador passat el quart d'hora de la segona meitat. Necessitava un miracle el Kiel.

Carlsbogard en una acció ofensiva davant de Landin EFE
Carlsbogard en una acció ofensiva davant de Landin / Foto: EFE

No ha donat cap esperança el FC Barcelona al seu rival, que s'ha continuat tancant en defensa i ha estat molt encertat en atac. Amb el partit decidit, Ortega ha donat descans a Emil Nielsen, per donar entrada a una llegenda com Gonzalo Pérez de Vargas, que també volia la seva quota de protagonisme, amb una bona actuació (83%). S'ha divertit el conjunt català, davant d'un històric com el Kiel, en un enfrontament en el qual, tret d'amb aquest parcial en la segona part, no ha sabut plantar-li batalla al quadre culer i on la diferència a la porteria ha acabat de declinar la balança i que ha acabat amb 12 gols de distància (30-18).