El Barça femení debuta com a local amb triomf sobre la Reial Societat (3-1) per dormir líder de la Lliga F. La tornada de les blaugrana a l'Estadi Johann Cruyff s'ha saldat amb la segona victòria consecutiva de la temporada gràcies als gols de Caroline Graham Hansen per partida doble i a la sentència d'Alexia Putellas a la segona part.

Caroline Graham Hansen li fa un pols a Ewa Pajor

Les vigents campiones de tot debutaven a la Lliga F de la mateixa manera que van acomiadar la darrera edició. 0-3 a domicili, en aquest cas a Riazor, amb un nom propi en especial: Ewa Pajor. El fitxatge estrella d'aquest estiu debutava en partit oficial amb els seus nous colors amb doblet. D'aquesta manera, la polonesa es desmarcava com la pitxitxi de l'equip, però, com en la darrera temporada, qui no voldria perdre's aquest ball seria Caroline Graham Hansen.

El curs 2023/24 acabava amb la noruega com a màxima artillera del quadre culer amb 21 gols, 1 més que els 20 que va ficar Salma Paralluelo. Contra la Reial Societat, Hansen ràpidament es ficaria de ple en la batalla per la bota d'or. Primerament, fent bona una gran centrada de Keira Walsh al minut 27' que l'habilitava sola al segon pal. A plaer, presentant l'interior de la cama dreta, Graham feia el primer.

Caroline Graham Hansen Alexia / Foto: EFE
Caroline Graham Hansen, celebrant amb Alexia Putellas un del/ Foto: EFE

La Reial havia aguantat 27 minuts l'empat inicial, dada que és pràcticament una gesta si es compara amb el 3-0 que reflectia el marcador al minut 27 de la final de la darrera Copa de la Reina (8-0) entre catalanes i donostiarres. Sigui com sigui, amb el primer arribaria el segon, i és que al cap de 4 minuts, de nou Graham, xutaria una falta des de la frontal en la qual Elene Lete col·laboraria perquè el segon gol culer pugés en el marcador. El colpejament venia de molt a prop, però la portera de Zumárraga no ha estat precisament inspirada sota pals. 2-0.

Alexia culmina la feina

El ritme de pilota de les blaugrana, ja amb 2-0 a favor, ha baixat. La Reial no semblava anar a remuntar, però al 63', Alexia Putellas s'ha encarregat d'acabar de dilapidar qualsevol possibilitat de reacció visitant. Des del punt de penal, en una pena màxima que Lete cometria sobre la mateixa capitana culer, arribaria el 3-0 que, en principi, donava per segellada aquesta segona jornada.

Alexia Putellas beso escudo / Foto: EFE
Alexia Putellas, celebrant besant l'escut / Foto: EFE

Sigui com sigui, amb els canvis i la relaxació culer, encara hi hauria temps perquè Lucía Pardo maquillés el marcador. Al 77', la davantera gallega retallaria distàncies per a una Reial que trobava el merescut premi del gol. El pas endavant del conjunt txuri-urdín ha estat notable i les de José Luís Sánchez Vera inclús tindrien el 3-2 a les botes de Cahynová.

Amb tot, de la poca feina que ha tingut Cata Coll, la majoria l'ha resolta amb molta efectivitat i la portera balear ha evitat el 3-2. La jugada valdria perquè les culers recuperessin la intensitat perduda i tornessin a agafar la batuta del partit, però tot i que han aconseguit segellar els tres punts, no es pot catalogar el final del partit del Barça com una bona feina. El perill d'aquest equip passarà per aquestes desconnexions, però 3 punts són 3 punts i les de Pere Romeu dormiran líders de la Lliga F.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!