El Barça femení no dona opcions a l'AC Milan (2-0) en una gran estrena a casa amb gols d'Ewa Pajor i Alèxia Putellas. La tarda festiva a l'Estadi Johan Cruyff per presentar el nou equip de Pere Romeu ha tingut el millor final possible amb una autèntica obra d'art de la capitana blaugrana per celebrar la quarta edició del Trofeu Joan Gamper femení davant d'un rival inèdit fins ara. Amb la victòria davant de les italianes, les noies de Romeu estiren la seva condició d'invictes en l'esdeveniment estiuenc i presenten una imatge a casa que il·lusiona el seu públic. El pròxim compromís de les blaugrana serà el debut de lliga davant el Deportivo Abanca el 8 de setembre a les 18h a l'Estadi Abanca-Riazor.

Nova temporada, mateix domini absolut del Barça femení

Tercer partit de pretemporada per al Barça femení i estrena a casa per a Pere Romeu. Les blaugranes tornaven a trepitjar la gespa del Johan Cruyff davant de 5.579 espectadors (xifra rècord) per rebre a l'AC Milan en la quarta edició del Trofeu Joan Gamper femení i ho farien amb un onze sense alguns dels pilars de l'equip però amb dos grans al·licients com Sydney Schertenleib o Alba Caño.

Alèxia Putellas donant un discurs com a capitana del Barça femení en el Gamper / Foto: EFE
Alèxia Putellas donant un discurs com a capitana del Barça femení al Gamper / Foto: EFE

Passen les temporades, però l'equip blaugrana no canvia la seva dinàmica dominant sobre el verd. Les jugadores culers, que saltaven al camp mentre Ginestà interpretava en directe l'himne del Barça, no tardarien a donar el primer avís: al cap de tres minuts Schertenleib enviava una canonada al travesser. La pressió de les locals asfixiava unes jugadores italianes que veien com les culers dominaven la possessió, es permetien recrear-se amb detalls de qualitat dins de l'àrea rival i tenien una altra oportunitat clara en botes de Graham.

No encertaria la noruega en la rematada, però no fallaria en un centre lateral que col·locava mil·limètricament al segon pal perquè Ewa Pajor, amb una rematada picada, enviés la pilota al fons de la xarxa. Primera combinació de la dupla Graham-Pajor, que ja es coneixien del seu pas pel Wolfsburgo, i primer gol amb la samarreta blaugrana per a la nova davantera del Barça. Minuts després, la jove Caño posava a prova Giuliani i, primer Pajor i després Graham, enviaven dues pilotes al pal per certificar una superioritat de les noies de Romeu que era gairebé l'insultant.

Ewa Pajor disputa el partit amb el Barça femení del Trofeu Joan Gamper / Foto: EFE

Una obra d'art d'Alèxia Putellas per tancar el marcador

El partit se n'anava al descans amb un marcador molt curt per a tot el joc que havien desplegat les blaugranes, però amb grans sensacions que no van tardar a aconseguir els seus fruits en la segona meitat. Saltava a la gespa Vicky López per substituir Schertenleib i, en menys de cinc minuts, Graham tornava a enviar una rematada al pal. Tanmateix, l'ocasió més clara la tindria Sevenius al 63': la jugadora del Milan li guanyava la partida a Marta i es plantava completament sola davant de Gemma Font, però enviava la pilota als núvols.

Toc d'atenció per al Barça, que donava entrada a Ingrid Engen, Kika i Celia Segura. La '32' blaugrana marcava tot just un minut després d'entrar al camp, però veia com l'anul·laven erròniament el gol per un fora de joc inexistent. Si bé és cert que les de Romeu van continuar sent les clares dominadores del duel, poques emocions van tenir els aficionats durant la segona part. Però Alèxia Putellas encara tenia una cosa per dir: la capitana blaugrana, més llista que ningú, veia Giuliani avançada i s'atrevia amb una vaselina des del centre del camp que posava el Johan Cruyff dret.

Una autèntica obra d'art que torna a demostrar per què Alèxia porta la corona d'or i que va servir per col·locar el 2-0 definitiu al marcador. D'aquesta manera, les blaugrana tornen a guanyar el Joan Gamper i es mantenen invictes en aquest torneig de pretemporada davant d'un rival que era inèdit per a les culers fins ara. La següent cita per a l'equip de Pere Romeu serà el debut a la Lliga F davant del Deportivo Abanca a Riazor, el diumenge 8 de setembre a partir de les 18h de la tarda.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!