El Barça de Hansi Flick ha arrencat amb bon peu la Lliga 2024/25. Ho ha fet sumant els 3 punts en la sempre difícil visita a l'Estadi de Mestalla de València, un partit que, a més, s'ha complicat quan Hugo Duro ha avançat els de Baraja en el tram final de la primera part. El Barça, però, ha reaccionat gràcies a dos gols de Lewandowski, un abans del descans i un altre just començar la segona meitat, de penal, una remuntada fulgurant que ha fet mal al València, que ja no ha estat capaç d'empatar.

Un dels grans al·licients en la prèvia del partit era comprovar quina seria la primera alineació de Hansi Flick. I l'alemany ha estat bastant fidel a les seves propostes de la pretemporada, ja que ha mantingut, per exemple, la dupla formada per Casadó i Bernal en el doble pivot. No ha estat així, en canvi, amb Pau Víctor, que s'ha quedat a la banqueta, amb el seu lloc ocupat per Ferran Torres. Flick ha situat Ter Stegen a la porteria, amb Koundé, Cubarsí, Íñigo Martínez i Alejandro Balde en defensa, i amb la ja comentada dupla de Casadó i Bernal per davant. La línia de 3 mitjapuntes l'han format Ferran Torres, Lamine Yamal i Raphinha, sorprenentment pel centre, per darrere de Lewandowski.

Barça València Lamine Yamal EFE
Lamini Yamal, en una acció del València-Barça / Foto: EFE

El Barça evita l'ensurt abans del descans

El Barça ha començat bé el partit, jugant en camp rival i asfixiant la sortida del València amb una pressió intensa i avançada. Els primers a buscar el gol han estat Lamine Yamal i Alejandro Balde, amb xuts llunyans que no han posat en problemes Mamardashvili. A poc a poc, però, el València s'ha anat refent. El Barça s'ha encallat en el centre del camp i ha començat a patir en les transicions. En el minut 12, Rafa Mir no ha arribat per poc a una centrada d'Hugo Duro i poc després Cubarsí ha enviat a córner i centre perillós d'Almeida. La resposta del Barça ha estat un xut llunyà de Raphinha que ha desviat Mamardashvili (19').

A partir d'aquest moment, el partit ha baixat de ritme, amb imprecisions d'ambdós equips i poc joc ofensiu, fins al tram final de la primera meitat, en la qual tot ha embogit amb l'1-0 del València, en un centre de Diego López que Hugo Duro, sol al segon pal per la falta de comunicació entre Íñigo Martínez i Alejandro Balde, ha rematat al fons de la porteria. Un minut després, Casadó ha pogut empatar, però Yarek ha desviat la seva rematada creuada. I tot seguit ha estat Cubarsí el que ha evitat el 2-0, després d'una errada terrible de Ter Stegen. El defensa català ha tret la pilota en la línia, amb l'alemany superat. I en la següent jugada ha arribat l'empat. Centrada al segon pal d'Alejandro Balde per a Lamine Yamal, que s'inventa una gran passada perquè Lewandowski marqui a porteria buida.

Barça València gol Lewandowski Europa Press
Lewandowski, celebrant l'1-2 / Foto: Europa Press

Lewandowski completa la remuntada

El Barça ha tornat bé dels vestidors, recuperant la bona imatge del començament del partit. Tot just començar, Lamine Yamal ha pogut marcar, però se li ha quedat la pilota massa enrere per poder disparar amb força. I just després ha arribat el penal, molt clar, de Mosquera a Raphinha, una pena màxima que Lewandowski ha transformat en l'1-2 amb un xut a l'escaire (48'). El gol ha deixat tocat el València i en el minut 58 ha pogut arribar l'1-3. Lamine Yamal s'inventa una ruleta espectacular i deixa sol Ferran Torres, que no pot superar Mamardashvili. I la següent ha estat per a Lewandowski, que ha vorejat el hat-trick després d'una gran combinació entre Lamine Yamal i Casadó. El xut del polonès ha sortit a córner en rebotar en un defensa.

En el tram final, amb ambdós equips molt cansats, el València ho ha intentat amb pilotes en llarg, mentre que el Barça ha buscat el tercer, aprofitant els espais, però el marcador no s'ha tornat a moure més. El Barça de Flick arrenca bé la temporada.