El Barça de Flick suma al Sevilla a la seva llista de víctimes per golejada i ja pensa en Bayern (5-1). El conjunt culer s'ha concedit un festí en forma de maneta endolcit pel retorn de Gavi, que ha tingut uns minuts al tram final del partit.

Al Barça li val amb pitjar l'accelerador durant un quart d'hora per matar el partit

El Barça marxava a l'aturada de seleccions amb bones notícies i en tornava amb encara millors. Les sensacions de l'equip abans de la data FIFA venien dictades pel 0-3 al sempre difícil Mendizorrotza, però, després de dues setmanes sense futbol de clubs, el grup de Hansi Flick tornava a encarar una cita de LaLiga EA Sports, aquest cop, amb el front més alt que mai.

Noms com el de Fermín, Dani Olmo i, sobretot, Gavi, tornaven a la convocatòria, en el cas d'aquest últim, després de 348 dies. El Sevilla, per la seva part, arribava a la cita en zona de mitja taula i no precisament amb grans registres a nivell defensiu. Tot i que els culers són l'equip que més futbol ofensiu genera d'aquesta Lliga, no arribaria fins al 24' la primera ocasió clara del partit. Ho faria des dels 11 metres, i és que una maldestra trepitjada de Peque sobre Raphinha provocaria que Robert Lewandowski obrís la llauna des del punt de penal.

Lewandowski gol penalti Barça Sevilla
Robert Lewandowski, celebrant el primer gol del partit / Foto: EFE

Les comptades possessions del Sevilla no han incomodat el quadre català, tret d'algun fugaç contracop que s'han repartit entre Lukébakio i Ejuke. El Barça, després del gol, ha fet un pas endavant com aquell qui se sap amb un as sota la màniga, que era l'avantatge en el marcador. Aquest cop, però, l'equip de Flick ha colpejat a través d'una ràpida transició ofensiva. Una passada en llarg amb què Pedri projectava Lamine Yamal ha precedit l'assistència enrere del 19' perquè el canari, amb un xut teledirigit a l'escaire esquerre de Nyland, dupliqués la renda culer (28'). I 11 minuts després, de nou sense molta elaboració, seria Lewandowski qui faria el segon gol en el seu compte particular desviant a gol un certer xut de Raphinha des de la frontal (39').

Gavi deixa en una segona plana la maneta culminada per Pablo Torre

Ja en la represa, amb un ritme de partit més baix i amb el cap posat en el Bayern, Flick ha donat entrada a Fermín i Pau Víctor en els llocs de Lewandowski i Raphinha. L'andalús ha entrat entre un mar d'aplaudiments, però, com no podria ser d'una altra manera, l'ovació de la nit estava reservada per a Gavi. Al minut 60 ha saltat a escalfar i Montjuïc ha acabat de fondre's quan ha entrat al terreny de joc al 81'.

Ho ha fet substituint el seu amic Pedri i agafant de les mans del canari el braçal de capità. Un moment emotiu i molt especial per al propi Gavi, però també per a un Barça que recupera la seva ànima en el seu millor moment. De fet, s'ha aclamat més l'entrada de Gavi al terreny de joc que l'arrodoniment de la golejada per part de Pablo Torre. El càntabre ha posat el 4-0 en l'electrònic de Montjuïc que només s'ha mogut amb el gol de l'honor obra de Muzambo i amb el cinquè, de nou firmat per Pablo Torre.

Pedri entrega brazalete capitán Gavi / Foto: EFE
Pedri, fent entrega del braçal de capità a Gavi / Foto: EFE

Perdre la porteria a 0 és l'únic però d'una nit rodona per al Barça, i és que de nou Pablo Torre ha culminat la maneta amb una centrada que s'ha enverinat i que ha acabat al fons de la xarxa sense que cap jugador la toqués. Ara, amb una nova víctima de golejada al seu expedient, el Barça de Flick ja pensa en el Bayern, amb qui té un compte pendent a Europa. Ara, però, li tornarà el foc amb una de les seves antigues armes.