El Barça de Hansi Flick havia agradat en l'inici de la temporada. Malgrat les punxades contra el Mònaco i l'Osasuna, els blaugrana havien mostrat brots verds de gran futbol, a més d'uns quants festivals golejadors. Faltava, però, la prova del cotó, algun gegant europeu, i aquest era el Bayern de Múnic, un equip fet que juga de meravella, gairebé de memòria, físicament poderós i amb grans individualitats. I el Barça l'ha golejat aquest dimecres amb el seu ja característic frenesí, intensitat en la pressió i sortida ràpida a l'espai, aprofitant les diagonals de Lamine Yamal i de Raphinha i la capacitat de verticalitzar de Fermín López.

En la prèvia del partit, en clau blaugrana, només ballava una posició, la tercera pota del centre del camp, quin jugador acompanyaria Casadó i Pedri després de les molèsties d'Eric Garcia. I l'elegit ha acabat sent Fermín López, que contra el Sevilla va tornar després d'una lesió muscular. La resta de l'alineació, la que ja s'està convertint en la de gala, amb Iñaki Peña a la porteria; Koundé, Cubarsí, Íñigo Martínez i Alejandro Balde en la defensa i Raphinha, Lamine Yamal i Lewandowski al trident ofensiu.

Raphinha celebració gol Barça / Foto: EFE
Raphinha, celebrant un dels seus gols contra el Bayern / Foto: EFE

Festival blaugrana en una primera part de pura Champions

El frenesí ha tardat a fer eclosió 57 segons, el temps que ha passat des del xiulet inicial fins que Raphinha ha obert el marcador. Gran assistència de Fermín López i el brasiler regateja Neuer i fa embogir el Lluís Companys. Celebració visceral i col·lectiva d'un equip que va llançat. El rival, però, era un equipàs, el Bayern de Kompany, un conjunt que funciona com un rellotge i que surt des de darrere de manera enciclopèdica, com una dansa coral. En el minut 10, en una jugada col·lectiva espectacular en la qual la pilota ha passat per pràcticament tots els jugadors bavaresos, Harry Kane ha aconseguit l'empat, que ha estat anul·lat per fora de joc. La por, però, s'ha apoderat del Barça, que durant 10 minuts ha estat perdut, superat per un Bayern en mode piconadora. Finalment, els alemanys han trobat el premi, merescut, en un centre de Gnabry que Harry Kane ha rematat com allò que és, un 9 del nivell top (18').

I quan semblava que Halloween s'anava a avançar a Montjuïc ha arribat la reacció del Barça, com si es tractés de l'au Fénix. Pedri i Casadó han aparegut a la sala de màquines i Lamine Yamal ha iniciat el seu repertori, fins a aconseguir que el partit es jugués en camp bavarès. En el minut 25, Lewandowski ha xutat desviat i just després ha estat Lamine Yamal, que no ha arribat a la rematada, per poc. El partit ha entrat en una fase titànica, de ritme vertiginós i amb els dos equips lluitant de poder a poder. Tot s'ha trencat en el minut 38, en una altra acció de Fermín López, que ha centrat d'esquena, amb Neuer a mitja sortida, perquè Lewandowski marqués el 2-1. I en plena festa blaugrana ha arribat la cirereta, en una passada llarga de Casadó que Rapihnha ha convertit en obra d'art, amb un xut ajustat al pal. Golàs per acomiadar una primera part que s'ha anat volant.

Barça celebració gol / Foto: EFE
Lewandowski no s'ha volgut perdre el festival golejador del Barça / Foto: EFE

Raphinha completa la seva obra i deixa fora de combat el Bayern

El Bayern ha sortit del descans a per totes, a la recerca de la remuntada. S'ha apoderat de la pilota i ha tancat al Barça. En el minut 50, Palhinha ha estat a prop de marcar, augmentant la sensació que el 2-3 era a prop. I ha estat llavors quan, en una altra sortida vertical del Barça, ha arribat la sentència. El gol l'ha iniciat Lamine Yamal, amb una passada teledirigida a l'espai per a Raphinha, que tot el que toca acaba en gol. El brasiler se n'ha anat per velocitat i ha aconseguit el hat-trick en un xut ajustat (56').

A partir d'aquest moment, ara sí, el Barça ha tancat el partit. El Bayern ho ha continuat intentant, encara que sense encert a l'última passada, mentre que els blaugrana han fet gaudir el públic amb llargues possessions, alguna genialitat de Pedri i de Lamine Yamal i alguna ocasió per acabar de completar la golejada. El treball ja estava fet. El Barça ja espanta per Europa. Ara toca el colofó final, l'última gran prova, el Reial Madrid.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!