El Barça de futbol sala s'ha classificat aquest divendres per a la final de la Champions League després de derrotar l'Sporting de Portugal (5-4) en una semifinal que ha tingut de tot. Dos dels millors equips del món s'han citat en un duel que, després d'una infinitat d'intercanvi de cops, ha acabat amb un treballadíssim triomf blaugrana, segellat a través d'un gol decisiu de Matheus Nunes en els darrers 6 minuts de partit. Amb aquest resultat, el conjunt de Jesús Velasco intentarà recuperar la corona de millor equip d'Europa, perduda la temporada passada, el pròxim diumenge a partir de les 18:00 contra el Palma, que ha derrotat el Benfica en l'altra semifinal als penals. Els culers seran lleugerament favorits, però en una final d'aquest estil pot passar de tot. El Demichyan Arena dictarà sentència.

Un duel cinc estrelles que comença amb un ritme vibrant

Malgrat que en joc hi havia un bitllet per a la final de la Champions League, ambdós equips han saltat al terreny de joc del Demirchyan Arena d’Erevan sense cap mena de por. Prova d'això ha estat el primer minut que ha viscut aquesta semifinal. En tan sols 60 segons, l'Sporting de Portugal ha anotat un gol anul·lat per una falta clara prèvia i n'ha anotat un de legal a través d'una volea impressionant d'un Tomás Paçó que també ha vist una targeta groga després de tallar un esperançador contracop del Barça.

L'inici partit d'aquest duel ha estat trepidant, però era un ritme insostenible. I el conjunt blaugrana, tot i veure's sota en el marcador, ha volgut baixar les pulsacions per apoderar-se del domini de la possessió i començar a assetjar la porteria portuguesa. En aquest context de partit més pausat, els homes de Jesús Velasco s'han sentit més còmodes, acumulant diverses ocasions de perill. Tanmateix, encara no eren capaços d'inquietar Henrique Rafagnin, que rebutjava cada xut culer sense problemes. Ara bé, prop de l'equador del primer acte, la sort s'ha aliat amb els barcelonins. Mamadou Toure, en la primera pilota que ha tocat en el partit, ha executat un córner que, després de tocar en un defensor lusità, s'ha colat al fons de la xarxa de l'Sporting.

Una diana vital per al Barça que ha servit per donar-li l'embranzida necessària per trobar el segon gol ràpidament, també amb una jugada d'estratègia. Passats només uns segons, Adolfo ha recollit un servei lateral al segon pal per posar el conjunt barceloní per davant. Amb el 2-1 en el marcador, s'ha vist la millor cara del conjunt de Jesús Velasco: possessions llargues, solidesa defensiva i bona producció ofensiva. Tanmateix, no han sabut culminar la feina amb un nou gol, desaprofitant inclús un doble penal que Catela ha enviat al pal. I en un partit així, qui perdona ho acaba pagant. Al minut 17, Zicky ha empatat de nou el duel amb un ràpid contracop, i, un minut més tard, Hugo Neves ha convertit un penal que obligava els blaugrana a reaccionar per acabar el primer acte, com a mínim, amb empat. I ho han aconseguit gràcies a un xut des de la frontal de l'àrea d'Antonio que ha enviat la semifinal a decidir-se a la segona part.

Antonio celebra un gol con el Barça de fútbol sala en las semifinales de la Champions League / Foto: FC Barcelona
Antonio celebra el seu gol contra l'Sporting / Foto: FC Barcelona

Catela i Matheus Rodrigues guien el Barça a la final

Estava sent un partit ple d'intercanvi de cops i la cosa no ha virat a la segona part. Catela, que estava sent un dels millors jugadors de la semifinal, ha necessitat només un minut i mig per fregar la làmpada i anotar una diana espectacular amb un xut potent impossible d'aturar per al porter lusità. I la rèplica de l'Sporting tampoc ha tardat a arribar, trobada a través d'una nova jugada d'estratègia, culminada al segon pal per Tatinho.

La igualtat continuava vigent a Erevan i tot estava destinat a decidir-se per un mínim detall. Un detall que ha acabat firmant Matheus Rodrigues a favor del Barça. El brasiler ha tornat a avançar els culers amb una jugada individual magnífica, però encara quedaven molts minuts i podia passar de tot. Els blaugrana havien de serrar les dents per mantenir l'avantatge, mentre que els portuguesos volien buscar l'empat exhibint una versió més ofensiva. Finalment, els catalans s'han defensat de forma majestuosa i han tornat a una nova final de la Champions League. Un triomf amb patiment que els deixa a un sol pas d'un nou títol europeu.