4 gols al Bayern de Múnic i 4 més al Reial Madrid, i al Santiago Bernabéu. Ni el més optimista dels culers podia imaginar fa uns dies que la setmana fantàstica que esperava al Barça de Hansi Flick acabaria com ho ha fet, amb l'equip blaugrana aconseguint una golejada per a la història, un 0-4 que suposa un duríssim cop per al Reial Madrid, que es veu a 6 punts del Barça en la classificació i, el que és pitjor, amb la frustració d'haver-se vist clarament superat, tant damunt de la gespa com a la pissarra, amb un Flick guanyant-li la partida a Carlo Ancelotti, deixant els jugadors del Madrid, especialment Mbappé, en fora de joc, en un total de 12 ocasions.

En les hores prèvies al Clàssic, en ambdós equips ballava un sol nom per a l'alineació inicial. En el Barça, el dubte era quin jugador ocuparia la mitjapunta, amb Fermín López i Dani Olmo com a candidats. En el Reial Madrid, la incògnita se centrava a saber si jugaria Modric o Camavinga, per completar el centre del camp. Flick ha optat per repetir l'onze que dimecres va golejar el Bayern de Múnic, amb Iñaki Peña a la porteria; Koundé, Cubarsí, Íñigo Martínez i Alejandro Balde en la defensa; Casadó, Pedri i Fermín López en el centre del camp; i Lamine Yamal, Raphinha i Lewandowski en la línia ofensiva. Ancelotti, per la seva part, ha introduït tres canvis respecte al partit contra el Borussia Dortmund, amb les entrades de Tchouaméni, Camavinga i Lunin per Modric, Rodygo i Courtois, els dos últims lesionats. La resta de l'equip, l'esperat, amb Lucas Vázquez, Militao, Rüdiger i Mendy en la defensa; Bellingham i Fede Valverde en el centre del camp i Vinícius i Mbappé a dalt.

Robert Lewandowski, celebrant un gol contra el Reial Madrid / Foto: EFE

La trampa del fora de joc anul·la el Reial Madrid

El Reial Madrid ha començat millor el partit, asfixiant la sortida de pilota d'un Barça a qui li ha costat sentir-se còmode sobre la gespa del Santiago Bernabéu. Com es preveia, Hansi Flick ha situat la línia defensiva en el centre del camp, sense por, i el Reial Madrid ha començat en caure en el fora de joc, fins a un total de 7 en tota la primera meitat. A poc a poc, el Barça ha anat creixent, sentint-se més a gust, amb un Casadó esplèndid amb la pilota als peus com a líder en la fase de possessió. En el minut 10, Lewandowski no ha aconseguit rematar una bona passada de Lamine Yamal i en el 13' s'han intercanviat els papers, amb l'extrem blaugrana quedant-se sol davant de Lunin gràcies a una assistència de taló del polonès. Lamine, incomodat per Militao, no ha pogut disparar bé. El Barça ha continuat atacant, amb Raphinha i Pedri intentant-ho des de fora de l'àrea, mentre que la rèplica del Reial Madrid ha estat una gran acció de Vinícius per la banda que el brasiler ha finalitzat amb un xut desviat.

En el minut 30 ha pogut canviar el partit, quan Mbappé ha marcat l'1-0, en picar la pilota per sobre d'Iñaki Peña. El gol s'ha celebrat en gran, encara que després ha estat anul·lat per l'enèsim fora de joc d'un Reial Madrid que no sabia com trencar la trampa maquinada a la pissarra de Hansi Flick. En els últims minuts de la primera part, el joc s'ha enfangat una mica, amb algunes interrupcions, la qual cosa ha baixat el nivell de l'espectacle que s'havia vist a la primera mitja hora llarga.

Els jugadors del Barça, celebrant un gol en el Clàssic contra el Reial Madrid / Foto: EFE

Una segona part per emmarcar

La segona part ha començat amb una novetat, l'entrada de Frenkie de Jong per Fermín López. El Barça ha sortit amb la intenció de manar, de tenir més la pilota, de combinar accions en horitzontal amb d'altres de més directes. I en el minut 54, en una genialitat de Casadó, ha arribat el 0-1. El migcampista s'ha inventat una passada a l'espai per a Lewandowski, que ha controlat la pilota i, sense internar-se a l'àrea, ha superat Lunin amb un xut ras. I sense temps per digerir el gol, ha arribat el segon, una centrada teledirigida que Lewandowski ha rematat amb un moviment de cap acadèmic (56').

El 0-2 ha trencat definitivament el partit. El Reial Madrid ha anat amb tot a l'atac, a la recerca d'una altra remuntada més, deixant espais perquè el Barça sortís a l'espai. En el minut 64, Mbappé, en una de les poques vegades que ha aconseguit córrer a l'espai sense caure en fora de joc, ha vist com Iñaki Peña li endevinava les intencions, i tot seguit ha estat el torn del Barça, amb dos contraatacs que han acabat amb Lewandowski perdonant el 0-3. En el primer, amb la porteria buida, el polonès ha disparat al pal. Mentre que al segon ha disparat per sobre del travesser. Finalment, els blaugrana han trobat el camí del gol, amb l'aparició dels companys d'atac de Lewandowski. En el minut 77, Raphinha ha assistit Lamine Yamal, que ha superat Lunin amb un xut a l'escaire. Un altre golàs més per a la col·lecció. I just després ha estat el torn de Raphinha, que ha completat la golejada amb una pilota picada que ha entrat mansament dins la porteria. Encara és aviat per parlar de canvi de cicle, encara que és evident que s'està coent una cosa gran a Barcelona. Els blaugrana han tornat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!