Un Barça femení totalment irreconeixible i desconegut ha acabat perdent a l'estrena de la Women's Champions League al camp del Manchester City (2-0). Naomi Layzell i Khadija Shaw han frustrat els plans culers, que només han tingut mitja hora d'esperança quan ja havien de remuntar davant de la gran posada en escena de les angleses a la Champions femenina. I el City torna a la màxima competició després de tres anys d'absència i derrotant les vigents campiones de la competició.

Un Barça femení desconegut

El Barça havia d'apostar pel seu millor equip davant del rival més complicat d'aquesta fase de grups. I l'alineació de Pere Romeu ha estat amb quatre migcampistes, comptant amb Alexia Putellas i Aitana Bonmatí, i amb la referència d'Ewa Pajor i Caroline Graham Hansen en atac. Però a aquest Barça gens exigit a la lliga domèstica li ha costat molt entrar al partit.

Ewa Pajor Manchester City Barça femenino / Foto: EFE
Ewa Pajor perseguint la pilota / Foto: EFE

Sorprenent inici dominador del City, però una connexió entre Alexia i Graham Hansen al minut 4 ha acabat amb el xut de la noruega al pal. Un avís culer que no ha espantat les angleses, atacant molt i posant les blaugrana en compromisos. Molt risc de la portera Cata Coll, com ja és habitual, i pal de Lauren Hemp al minut 16 per empatar el partit a fustes. I entre atac i atac del City, Pajor ha estat a punt de marcar en una acció de múrria que la catalana Laia Aleixandri ha salvat gairebé sota pals.

I després d'una reacció brutal de Cata Coll ha arribat una errada descomunal. Córner a favor del City, la portera mallorquina falla a la sortida i la lateral Naomi Layzell marca el primer gol del partit al minut 36 (1-0). Un Barça totalment desconegut i fallant molt en la creació del joc, pràcticament ha demanat l'hora per arribar al descans.

Naomi Layzell Mary Fowler Manchester City femenino / Foto: EFE
Naomi Layzell i Mary Fowler celebrant el primer gol del Manchester City / Foto: EFE

Reacció insuficient del Barça

Però tot i no veure el millor Barça, les culers han tirat d'orgull. I després d'algun ensurt a l'inici del segon temps ha arribat la millor versió. Alexia i Aitana han estat a prop del gol, però el City s'ha salvat. Ha entrat Clàudia Pina per encara revolucionar més l'atac culer i ha estat a punt de marcar en la seva primera oportunitat. Però aquesta vegada el Barça ha trobat a faltar l'efectivitat que sí ha tingut a la Liga F.

També ha entrat Esmee Brugts per fer més ofensiva la banda esquerra de l'atac culer. I Aitana Bonmatí ha enviat la pilota al travesser, deixant clar que el millor Barça s'havia retrobat al segon temps. Però quan el gol culer estava més a prop, contracop del City i gol de Khadija Shaw al minut 77 (2-0). Un Barça irreconeixible no ha pogut reaccionar ni amb l'entrada d'Irene Paredes, Vicky López i Kika Nazareth, i s'ha estrenat de la pitjor manera a la Women's Champions League, perdent el primer partit d'aquesta temporada, sent la primera derrota des del passat 20 d'abril, i perdent per més d'un gol de diferència per primera vegada des de l'any 2022.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!