Un Barça que no va ni a mig gas aconsegueix guanyar contra un desil·lusionat Almeria a l'Estadi dels Jocs Mediterranis en l'antepenúltima jornada de LaLiga EA Sports (0-2). Un doblet de Fermín López ha donat tres punts reconfortants i una victòria que gairebé certifica la segona posició culer a la Lliga, que només es queda a un punt de garantir-se la seva presència a la propera edició de la Supercopa d'Espanya, encara que sigui un objectiu de mínims per a alguns.

Fermín posa la tensió al Barça

Però el duel no semblava tan fàcil com finalment ha estat, ja que Xavi Hernández, en el seu partit número 100 de Lliga com a entrenador culer, ha optat per fer alguna rotació, donant entrada d'inici a Ferran Torres, Sergi Roberto, Fermín López i Héctor Fort. I encara que l'Almeria ja és matemàticament equip de Segona Divisió i que només ha guanyat dos partits en aquesta Lliga —i sempre fora de casa—, el Barça ja va suar per derrotar els andalusos el passat mes de desembre a Montjuïc.

Lamine Yamal y Bruno Langa luchando por la pelota en el Barça Almeria EFE
Lamine Yamal i Bruno Langa lluitant per la possessió de la pilota / Foto: EFE

I el Barça ha començat bé, sent intens, amb dues ocasions de Robert Lewandowski i una rematada de cap de Ferran Torres en menys de deu minuts. I també molt atent el porter Marc-André ter Stegen, sempre preparat per qualsevol jugada aïllada del rival. Un Barça que estava madurant bé les accions ofensives, sense pressa, i que ha trobat el premi al minut 14 amb centrada d'Héctor Fort i gol de Fermín, de cap i picant la pilota a terra abans d'entrar al fons de la xarxa (0-1).

Semblava com si l'Almeria estigués passejant perquè el Barça aconseguia generar molt perill fent molt poca feina. Però tot i el protagonisme dels joves culers, el partit ha entrat en una fase de somnolència. Ni un equip semblava voler empatar ni l'altre fer el segon gol. I aleshores han aparegut algunes accions de perill real després d'errades inesperades. Pilota al pal de Lamine Yamal abans de la mitja hora de joc i un altre pal d'Adrián Embarba abans del descans. Sense tensió i sense esma per jugar, els jugadors han enfilat el camí cap a vestidors.

Fermín López celebracion gol Barça EFE
Fermín López celebrant el seu gol contra l'Almeria / Foto: EFE

S'acaba el patiment de son gràcies a Fermín

I el segon temps ha començat de la mateixa manera, amb imprecisions i amb l'Almeria fallant l'infallable, demostrant el perquè perdrà la categoria. El Barça ha començat el seu control sense sentit. Molta pilota i molta possessió, però jugant amb moltíssima parsimònia. I les ocasions no han arribat... tot han estat jugades del mig del camp i amb la pilota movent-se de banda a banda.

I entre badall i badall ha arribat el segon gol culer al minut 67, amb passada de Sergi Roberto i rematada de primeres amb la cama esquerra de Fermín (0-2), completant el seu doblet. I aquest ha estat el moment de treure del camp a un resignat Lewandowski i a un esgotat Sergi Roberto, per Joao Félix i Andreas Christensen. També han entrat al camp Vitor Roque i Joao Cancelo per Ferran Torres i Héctor Fort, i més tard Oriol Romeu per un desenfocat Pedri González. Aquest Barça de mínims, però, no ha deixat escapar la victòria i se situa quatre punts per sobre del Girona, quedant-se a només un punt de certificar la segona posició i jugar la Supercopa d'Espanya de l'any vinent.