El Barça prohibeix la simbologia d'Israel o Palestina durant els seus partits. Ni a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, ni al Palau Blaugrana, ni a l'Estadi Johan Cruyff estaran permeses referències al conflicte entre Israel i Hamàs, sent el primer partit que s'haurà de regir a aquesta normativa l'enfrontament d'Eurolliga que se celebrarà al Palau entre Barça i Bayern de Munic durant el vespre d'aquest divendres.
Així ho ha comunicat l'entitat culer a través dels canals interns del club mitjançant un correu electrònic dirigit als grups d’animació amb les directrius de seguretat que han marcat els Mossos d’Esquadra per als propers partits. Concretament, l'escrit resa que és necessari “evitar l’accés als recintes esportius de qualsevol element que faci referència o pugui vincular-se objectivament al conflicte entre Israel i Hamàs, així com les pròpies banderes d’Israel i Palestina”.
Catalunya, sota el nivell 4 sobre 5 de risc d’atemptat terrorista
La mesura de caràcter extraordinari neix com a resultat de la reunió d’aquest mateix divendres del Gabinet Antiterrorista. La Generalitat i els Mossos mantenen Catalunya sota el nivell 4 sobre 5 de risc d’atemptat terrorista, per la qual cosa, qualsevol mesura és poca per evitar el perill d'un possible atemptat que, segons el nivell d'alerta en vigència ara com ara, és "alt".
Mentrestant, s'ha decidit reforçar la seguretat vinculada a la comunitat jueva i altres punts estratègics, així com indrets susceptibles de possible atemptat terrorista com estadis, festivals o altres ubicacions on l'aglomeració de gent pugui ser alta. I és que, a banda d'això, el conflicte armat entre Israel i Hamàs ha creat molta polèmica arran de les publicacions a xarxes socials d'alguns futbolistes que s'han pronunciat sobre el tema.
Més enllà de Karim Benzema i el seu suport a les víctimes de Gaza a mans d'Israel que va despertar l'hostil resposta de l'exporter israelià del Mallorca, Dudu Aouate, el cas més recent afecta la secció de futbol del qui precisament s'enfronta al Barça avui a l'Eurolliga: el Bayern de Munic. En concret, va ser el lateral marroquí de l'equip bavarès, Noussair Mazraoui, qui, per mitjà d'Instagram i una fotografia de Jerusalem i un vers de l'Alcorà, va mostrar el seu suport al poble palestí.
El Bayern "ha mantingut una conversa profunda i aclaridora" amb Mazraoui
Mazraoui condemnava "tota mena de terrorisme i qualsevol classe d'organització terrorista”, però evidenciava el seu suport a Palestina en el conflicte. Després de despertar moltes crítiques dels qui no compartien opinió amb les seves publicacions, el Bayern ha tractat de calmar les aigües a través d'un comunicat aquest divendres: "El Bayern de Munic ha mantingut aquesta setmana una conversa profunda i aclaridora amb Noussair Mazraoui. El motiu de la reunió van ser les publicacions de Mazraoui a Instagram relacionades amb el terrorisme contra Israel fa gairebé quinze dies, que van provocar indignació i nombroses crítiques.
El Bayern i Noussair Mazraoui s'oposen fermament que el conflicte del'Orient Pròxim i la seva violència es traslladin a Alemanya, que està compromesa amb la pau. L'odi i la violència de qualsevol classe no tenen cabuda en la cultura política alemanya. El Bayern està al costat de la comunitat jueva d'Alemanya i d'Israel, res no justifica l'assassinat de nens i famílies".