El conflicte entre el Barça i el PSG va viure un nou capítol aquest dimecres, quan el club català va oficialitzar el fitxatge de Frenkie de Jong. Tot i que el PSG semblava que havia aconseguit lligar el migcampista amb una proposta econòmica molt superior a la blaugrana, finalment el futbolista de l'Ajax va decidir recalar al Camp Nou. Els arguments esportius proferits per Josep Maria Bartomeu i companyia van aconseguir convèncer l'holandès, que arribarà a Barcelona el proper estiu. D'aquesta manera el Barça ha aconseguit una peça estructural pel seu centre del camp del futur i, de passada, ha guanyat una nova batalla en la guerra freda contra el club francès.
Una rivalitat que ve de lluny
La pugna entre el Barça i el PSG probablement va començar després del 6-1 que el Barça va propinar a l'equip d'Unai Emery en la tornada dels vuitens de Champions League de la temporada 2016/17. Quan semblava que el PSG passaria de ronda després de superar el Barça per 4-0 al Parc dels Prínceps, els homes de Luis Enrique van aconseguir la remuntada més espectacular de la història del futbol europeu i van accedir als quarts de final de la competició. Abans, a més, el Barça havia flirtejat sense èxit amb Marco Verratti i Marquinhos, un fet que no havia agradat gens a la cúpula del club francès.
La revenja de Nasser Al-Khelaïfi, però, no va tardar en arribar, i l'estiu següent va pagar la clàusula de rescissió de 222 milions d'euros de Neymar. D'aquesta manera el propietari de l'entitat parisina es va endur el seu botxí a la Champions League i, de passada, va deixar en evidència uns directius que havien promès als seus socis que l'estrella brasilera no es mouria del Camp Nou. El cop del PSG va provocar un autèntic terratrèmol al Barça, que va viure un dels estius més turbulents de l'última dècada.
La guerra freda, però, no havia acabat. Aquest estiu, el PSG va temptejar Ivan Rakitic amb una oferta econòmica estratosfèrica que el jugador es va plantejar molt seriosament. Si bé és cert que el Barça hauria rebut una compensació econòmica molt suculenta -es parlava de 100 milions d'euros-, el traspàs hagués fet molt mal a Ernesto Valverde, que havia convertit el croat en una peça clau del seu esquema. Tot i que l'operació no es va concretar, Abidal i companyia van començar a tramar un pla per contraatacar. Aquest cop, a més, comptaven amb un aliat dins del vestidor del Parc dels Prínceps.
Adrien Rabiot es va negar a renovar amb el PSG i, com qui no vol la cosa, el Barça va aparèixer entre els favorits per endur-se el jugador a cost zero. Per castigar el seu vincle amb la secretaria tècnica blaugrana, Al-Khelaïfi es va encarregar que el futbolista no jugués ni un minut més sota les ordres de Thomas Tuchel, a qui va ordenar que vetés el futbolista. Dit i fet: a hores d'ara, Rabiot segueix apartat de la resta del grup.
De Jong, una victòria per recuperar el prestigi
L'operació Rabiot, però, s'ha refredat força, i ara el migcampista sembla que està més a prop del Bayern de Múnic que del Camp Nou. El fitxatge de De Jong, a més, sembla que li tanca les portes d'un equip que ja compta amb una gran nòmina de migcampistes.
Haver adquirit el futbolista de l'Ajax és una victòria de prestigi del Barça. El club blaugrana semblava que perdia poder davant dels nous rics com el PSG o el Manchester City, però el fitxatge de De Jong -que ha decidit arribar al Camp Nou per motius estrictament esportius-, suposa una injecció de credibilitat davant la resta de clubs europeus.
Al-Khelaïfi no descansa i ja té un pla per contraatacar. Ter Stegen, Busquets, Rakitic, Coutinho o Suárez són alguns dels futbolistes que el propietari del PSG té en el punt de mira i que intentarà seduir per debilitar el seu nou rival històric. També Samuel Umtiti i Ousmane Dembélé, campions del món amb França i amics íntims de l'estrella del seu equip, Kylian Mbappé. El Barça haurà d'estar alerta.