El Barça d'handbol continua sent el rei després de derrotar l'Aalborg danès a Colònia i guanyar l'EHF Champions League (30-31). Els blaugrana, sempre dominant i portant la iniciativa, han sabut patir i jugar contra tots els factors i en un Lanxess Arena que anava en contra seva. I els culers sumen el seu dotzè títol a la màxima competició europea, fet que els referma al capdavant del palmarès històric.

Màxima igualtat a Colònia

El Barça volia continuar sumant títols a la seva sisena Final Four consecutiva. I la inèrcia d'aquest equip campió, que ja va golejar el Kiel a les semifinals, ha estat qui ha manat en tots els sentits. L'Aalborg, que venia de derrotar el Magdeburg, que va aixecar el títol ara fa un any, tampoc no era el mateix que el que fa tres anys ja va perdre la final contra el Barça.

I els blaugrana s'han encomanat a Dika Mem, la seva gran estrella i referent per fer els dos primers gols culers en els dos primers minuts. Un partit molt accelerat que ha anat sumant molts gols i en el qual els blaugrana sempre han anat per davant, arribant a un màxim de tres gols de distància amb 3-6 al marcador. El Barça, que havia posat la directa, també amb el seu porter Emil Nielsen fent grans intervencions, no ha pogut exhibir-se com voldria davant de la gran defensa danesa. L'exblaugrana Mikkel Hansen, ara sent l'estrella de l'Aalborg i buscant el títol en l'última oportunitat de guanyar la Champions abans de la retirada, ha mantingut el seu equip amb vida.

Però és que el porter de l'Aalborg, Jensen Hald, també ha estat protagonista per les seves grans intervencions, evitant que el Barça s'escapés. I després de deixar els blaugrana més de cinc minuts sense fer un sol gol, i amb llançaments exteriors de gran potència i precisió dels danesos, han arribat els primers nervis culers. I en l'últim minut del primer temps l'Aalborg s'ha posat per primera vegada per davant al marcador, tot i això l'empat a 15 ha estat el marcador al final del primer temps.

Un final patit i amb títol per al Barça

I el Barça, vestint amb la senyera a Colònia, ha començat amb un nou gol de Dika Mem, el gran referent ofensiu culer. També amb el blaugrna Melvyn Richardson sumant gols sense fallar des del punt de penal i amb Timothey N'guessan espantant amb els seus tirs llunyans. També ha començat el seu recital el porter Gonzalo Pérez de Vargas a l'inici del segon temps.

Ha estat un partit de més defenses que d'atacs i amb un Barça que no ha sabut aprofitar una exclusió rival al minut 10 del segon temps. I el Barça ha sabut resistir a una exclusió de Petrus ja en els últims 10 minuts. Però amb igualtat de condicions els blaugrana han estat superiors, encara que la grada anava pràcticament tota a favor de l'Aalborg.

Els danesos, que s'han acostumat a anar a remolc, ja no han pogut fer res davant de la intel·ligència culer en els minuts finals. A falta de 4 minuts el Barça se n'ha anat a +3 (27-30), però l'exclusió de Dika Mem ha fet molt mal als culers, veient com l'Aalborg s'ha refet. El Barça, però, no s'ha deixat sorprendre i s'ha acabat imposant per 30-31 després d'una providencial aturada de Nielsen en el penúltim atac de l'Aalborg i un travesser final del maleït Hansen.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!