El Barça femení aconsegueix la seva primera victòria en aquesta edició de la Women's Champions League després de golejar el Hammarby IF (9-0). Les blaugrana han tingut el partit controlat d'inici a final i han gaudit atacant i demostrant una consistència necessària a nivell defensiu. Alexia Putellas, Mapi León, Ewa Pajor i Firolina Rolfö, a més de Caroline Graham Hansen i Clàudia Pina per partida doble, han confirmat la primera golejada culer a la Champions femenina.

Un nou Barça a la Champions femenina

Ja no valien més proves i s'havia d'anar a totes des de l'inici. Després de tres primeres parts decebedores, aquesta vegada Pere Romeu ha apostat per un equip de gala, dels molts que podia fer, i amb una Alexia Putellas que ha exercit de líder sobre la gespa. El Hammarby, buscant els contracops i les errades culers, ha tingut la primera ocasió clara del partit, que ha acabat amb una aturada providencial de la portera Cata Coll.

Hammarby IF / Foto: EFE
Les jugadores del Hammarby IF, a l'Estadi Johan Cruyff / Foto: EFE

El Barça, però, aquesta vegada sí atacava, atacava i atacava, sense gairebé deixar pensar les sueques. Pajor ha reclamat un penal, Clàudia Pina s'ha apropat al gol, també bona connexió a la banda esquerra amb Alexia i Fridolina Rolfö... fins que al minut 10 ha arribat el gol de Graham Hansen gràcies a una assistència deliciosa de la capitana culer (1-0).

Les blaugrana, a un ritme altíssim i conservat al llarg dels minuts, han anat sumant ocasions molt clares. Ha faltat un pèl de finor entre les jugadores del Barça dins de l'àrea rival, evidenciat en un misto de Pajor al minut 24 que finalment ha rematat a gol en semicaiguda la omnipresent Pina (2-0). I després de més i més ocasions del Barça sense acabar al fons de la xarxa, just abans del descans, Alexia Putellas ha marcat de cap (3-0) després d'una centrada perfecta de Patri Guijarro, la comandant del joc culer aquesta nit.

Caroline Graham Hansen Barça femenino / Foto: Europa Press
Caroline Graham Hansen fent el primer gol del Barça / Foto: Europa Press

... i la porteria a zero

Però aquest Barça tan i tan insistent ha continuat per feina al segon temps. Més possessió, enfonsant les rivals, i gol de Mapi León de cap després d'un córner al minut 54 (4-0). I al minut 58 ha arribat el segon gol de Clàudia Pina en un contracop perfecte (5-0). I amb el Barça tranquil i el Hammarby entregat, han arribat els canvis culers, amb l'entrada d'Irene Paredes i Keira Walsh en els llocs d'Ingrid Engen i Pina.

I encara que el partit estava resolt, el Barça ha continuat al seu ritme altíssim per encara fer més mal a les sueques. Jugada d'extrem de Graham Hansen, passada de la mort i primer gol europeu de blaugrana de la golejadora Pajor al minut 72 (6-0). I 3 minuts després ha marcat Graham Hansen el seu doblet (7-0). Marta Torrejón, Kika Nazareth i Esmee Brugts també han entrat per Alexia Putellas, Aitana Bonmatí i Mapi León. I, per acabar, gol de la recent entrada Brugts al minut 86 (8-0) i de Rolfö de penal per completar el recital golejador (9-0).

Les 4.720 espectadores presents al Johan Cruyff —sent la segona xifra més baixa de la història europea culer— han pogut gaudir d'un partit plàcid i, per fi, deixant la porteria a zero. El Barça suma els seus primers 3 punts a la Champions femenina i persegueix el Manchester City, que aquest dimecres també s'ha imposat al St. Pölten austríac (2-3).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!