Després de l'aprovació d'anar a referèndum per l'Espai Barça, els següents punts de l'ordre del dia de l'assemblea general era la venda d'una participació minoritària de Barça Studios i la reforma estatutària (article per article). Ambdós han estat aprovats per una amplíssima majoria i Joan Laporta ha aconseguit aquestes validacions amb escreix, amb l'únic punt negatiu sobre les penyes.
17 companyies interessades en Barça Studios
Punt per punt. Sobre Barça Studios, Laporta ha anunciat que hi ha 17 companyies interessades en la participació minoritària en aquest negoci i s'estima una aportació d'entre 40 i 50 milions d'euros més 50 milions extres que seria de la venda. Els compromissaris han votat a favor (397 sí de 421) i només hi ha hagut 14 vots negatius i 10 en blanc.
El responsable d'explicar el projecte ha estat Juli Guiu, vicepresident de l'àrea de màrqueting. "És la nostra productora, amb tres grans línies: BarçaTV, pel·lícules i nous formats. Està registrat com a productora audiovisual i té tres àrees a explotar. Som propietaris, creem continguts i els comercialitzem. Per no perdre el control, plantegem vendre entre un 20 per cent i el 49 per cent per no perdre el control de l'activitat", ha manifestat. El Barça sempre mantindrà, com a mínim, el 51%.
En el torn de preguntes dels socis, una de les principals preocupacions ha estat en relació amb la llengua. S'ha manifestat que el català és la llengua oficial del club i s'exposava el perill que cada vegada s'estava perdent més el seu ús. Laporta ha volgut tallar el tema des de l'arrel i ha estat completament d'acord amb la importància del català. El president barcelonista ha defensat que el Barça és qui té més abast del català, de manera digital, en tot el món. A més, una de les exigències de Laporta és que tots els patrocinadors de l'entitat incorporin el català en les seves pàgines webs.
Declaració Universal, directiva i article 67
Més tard ha estat el torn de la vicepresidenta institucional, Elena Fort. Fort ha exposat quines eren les modificacions que volien fer en els Estatuts per "ubicar-nos com una entitat al segle XXI". Vetllar per la protecció i promoció de la Declaració Universal dels Drets Humans; vetllar per la igualtat de drets i la dignitat de totes les persones; la sol·licitud de fer-se soci online; ampliar la junta directiva fins al màxim de 25 directius; i, escurçar el mandat de sis a cinc anys han estat alguns dels articles esmentats. Tots aquests punts descrits han estat aprovats.
El que ha estat protagonista és l'article 67, de disposició transitòria. El text explica que si la junta directiva acumula dos exercicis amb números vermells, els directius han de cessar. L'actual junta ha manifestat que se suspengui aquest article perquè han heretat una nefasta gestió, que se suma les conseqüències de la pandèmia. Això repercuteix amb molt poc temps per revertir la situació: "Demanem la suspensió fins al moment que la situació econòmica hagi quedat revertida. Demanem temps per implementar el projecte", ha remarcat Fort. La vicepresidenta ha assegurat que aquesta suspensió serà revisable en cada assemblea i ha manifestat que, si no s'aprova aquest punt, i si no aconsegueixen revertir l'economia del club, hauran de dimitir. Aquest article ha quedat aprovat.
El debat calent de les penyes
D'altra banda, l'únic article que no ha estat aprovat ha estat sobre les penyes. Tot i que la majoria ha votat a favor (232), no s'ha arribat a la majoria qualificada (234) i ha quedat tombada la proposta de la junta. Es tractava de canviar la manera de treballar amb les penyes i eliminar la Confederació Mundial de Penyes. Laporta ha manifestat que "s'havia d'acabar amb els privilegis", però no ha pogut obtenir els suports necessaris.