El Barça viu un moment dolç. Submergit en un 2025 d'ensomni, en el qual encara no coneix el sabor de la derrota, el conjunt de Hansi Flick es troba viu en totes les tres competicions, amb una final assegurada, la de la Copa del Rei, que es disputarà el pròxim 26 d'abril contra el Reial Madrid. Les sensacions que transmet l'equip són sensacionals, amb una plantilla fonamentada amb un eix vertebrador molt jove, destinada a viure grans moments al llarg de la pròxima dècada.
Un èxit que té encara més mèrit si es té en compte d'on ve el club, tant en l'àmbit esportiu com econòmic. El Barça va tocar fons amb el mandat de Josep María Bartomeu, però ara, després de quasi cinc anys de picar pedra, està a punt de sortir d'un llarg túnel obscur. Així ho reflecteix un informe que ha publicat el mateix club blaugrana a la Revista Barça en què es vol treure pit per la "solidesa esportiva, econòmica i institucional" que ha guanyat l'entitat durant el mandat de Joan Laporta (2021-2024).
🔵🔴 Solidesa esportiva, econòmica i institucional
— Revista Barça (@revistafcb) April 4, 2025
El FC Barcelona consolida els fonaments d’un projecte ambiciosament realista i orientat al futur.
Descobreix el balanç d’una gestió valenta 👇https://t.co/WsJCPSVCrI pic.twitter.com/HhvUpXelib
El Barça i Joan Laporta treuen pit de la seva gestió
L'informe publicat, retuitat per Joan Laporta, es basa en tres apartats (esportiu, econòmic i model/institucional) i cinc pilars del pla estratègic que va traçar la junta de Joan Laporta quan va tornar al club: reducció de la despesa, increment dels ingressos, manteniment del model de propietat del club, no necessitar cap aportació econòmica de part dels socis i la construcció de l'Spotify Camp Nou. Al voltant d'aquests cinc punts ha girat la gestió d'una entitat que ara veu els seus resultats.
Esportivament, el club parla d'un "rejoveniment i renovació de la plantilla amb confiança en la Masia". Sense cap mena de dubte, l'aposta cega per jugadors de la casa ha estat una de les claus de tenir un equip tan competitiu com el de Flick. A més, hi ha hagut una "inversió neta sostenible en fitxatges: 43M vs 245M entre 2017/18 i 2020/21" i el valor de la plantilla ha pujat un 24%. Pel que fa a l'apartat econòmic, l'informe estableix una "reducció del 15% de la massa salarial del primer equip masculí, un resultat ordinari positiu 2023/24 (el primer en 6 anys), una reducció del 12% del deute net (2021-2024)". Tot tenint en compte l'"impacte del trasllat a l'Estadi Olímpic", de 100M d'ingressos.

Futur il·lusionant al Barça
Sense cap mena de dubte, el futur al Barça torna a ser il·lusionant, tant a curt termini com a llarg. Faltarà veure quina continuïtat té el projecte de Hansi Flick, però la intenció del club és donar-li plens poders a l'entrenador alemany, que s'ha guanyat la confiança tant de la junta com de l'afició.