El Barça ha aconseguit aquest diumenge una gran victòria contra l'Alabès, al qual ha golejat per 0-3 gràcies a una brillant primera meitat de l'equip de Hansi Flick. El gran protagonista ha estat Robert Lewandowski, autor d'un hat-trick, tres gols que el reafirmen en el lideratge del Pitxitxi, ja que acumula ja 10 gols a la Lliga. L'equip blaugrana se'n va a la segona aturada per partits internacionals consolidat en el lideratge, amb 3 punts més que el Reial Madrid.

Després de la derrota contra l'Osasuna i amb l'aturada pels partits de seleccions en l'horitzó immediat, Hansi Flick no ha volgut assumir riscos i ha apostat per un onze molt titular, amb l'únic canvi en el lateral dret, amb l'entrada d'Héctor Fort per Jules Koundé. Amb Iñaki Peña a la porteria, la defensa l'han completat Cubarsi, Íñigo Martínez i Alejandro Balde; amb Casadó, Pedri i Raphinha en el centre del camp i Ferran Torres, Lamine Yamal i Lewandowski com a jugadors més avançats.

Alabès Barça Lewandowski EFE
Robert Lewandowski, celebrant un gol contra Alabès / Foto: EFE

El 'xou' de Lewandowski

El Barça ha sortit molt centrat al terreny de joc. Després de la derrota contra l'Osasuna, l'equip blaugrana necessitava mantenir la línia del partit contra el Young Boys, i vaja si ho ha fet. Amb una pressió molt avançada ha asfixiat la sortida de l'Alabès, a la qual cosa ha afegit atacs elèctrics i verticals. En el minut 4, Raphinha ha obert el marcador, però el gol ha estat anul·lat per un fora de joc mil·limètric. Era l'avís del qual estava per arribar. I això que Flick ha hagut de canviar els plans, per la lesió de Ferran Torres. El seu substitut ha estat Eric Garcia, la qual cosa ha suposat que Casadó i Raphinha variessin de posició.

En el minut 7, Lewandowski ha obert el marcador, en rematar amb el cap una falta lateral executada per Raphinha. Acabava de començar el xou del polonès, que en el minut 22 ha finalitzat amb el 0-2 un excel·lent contraatac liderat, de nou, per Raphinha. I en ple festival del Barça ha arribat el 0-3, en una jugada de tiralínies excel·lent entre Casadó i Eric Garcia, que ha assistit Lewandowski, que ha ampliat el marcador amb una rematada creuada. Abans del descans, Pedri ha pogut marcar el 0-4, però no ha rematat bé quan estava sol. Abans del descans, en la primera rematada de l'Alabès en tota la primera meitat, Toni Martínez ha marcat l'1-3, però el gol ha estat anul·lat per un fora de joc previ.

Alabès Barça Lamine Yamal EFE
Lamine Yamal, en una acció de l'Alabès-Barça / Foto: EFE

Segona meitat amb poca història

La segona meitat ha començat com ha acabat la primera, amb un Alabès atrevit que, sense res a perdre, se n'ha anat a l'atac, a buscar algun gol que li permetés entrar de nou en el partit. I ha estat a punt d'aconseguir-ho tot just començar, en un córner que Iñaki Peña ha desviat en curt i que ha acabat amb la pilota als peus de Toni Martínez, que ha disparat al pal.

Després d'un primer tram sense res destacable, amb el Barça temporitzant el joc i l'Alabès sense idees per generar perill, el partit ha embogit en l'últim quart d'hora, amb anades i vingudes constants, d'àrea a àrea. En el minut 74, Ansu Fati ha vist com Sivera evitava el seu gol. I només un minut després ha estat el pal el que li negava el 0-4 al 10 blaugrana, que ha entrat al terreny de joc amb moltes ganes. El següent en intentar-ho ha estat Kike García, que s'ha trobat amb un inspirat Iñaki Peña. El resultat ja no s'ha tornat a moure.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!