El Barça de Hansi Flick viu en un núvol del qual es nega a baixar. El seu inici de temporada ha estat immillorable, i avui ha confirmat les bones sensacions collides en les tres anteriors jornades amb una festa a costa d'un Valladolid tímid (7-0), resignat a un paper d'espectador. Els protagonistes, Raphinha - autor d'un hat-trick - Lewandowski, Kounde, Dani Olmo i Ferran Torres, els golejadors d'aquesta tarda idíl·lica. Però aquest triomf, que permet als blaugrana marxar a l'aturada de seleccions amb un ple de punts (12 de 12) i líders en solitari, ha estat el de la coralitat. Cap jugador ha baixat del vuit i la voracitat que han mostrat ha fet enamorar un Montjuïc que ha recuperat la il·lusió. Que aquest amor d'estiu no s'acabi mai, Hansi.

Recital blaugrana en un inici de partit impecable

Sota un sol radiant d'estiu, l'alba del partit ha estat frenètica. Els futbolistes del Barça ja fa molt temps que han tornat de les vacances i a les ordres del nou professor Hansi Flick no es regala res. Intensitat, ritme i velocitat són les credencials d'un equip que ja té un nou alumne avantatjat: Dani Olmo. L'egarenc no ha necessitat temps per adaptar-se a un sistema que treu el seu millor rendiment. Tant és així que en els 10 primers minuts ha estat a punt d'anotar-se un gol. Primer, xut al pal aprofitant un rebuig del porter rival; després, gol anul·lat per fora de joc.

Dani Olmo, en acció durant el Barça - Valladolid / Foto: EFE
Dani Olmo, en acció durant el seu primer partit a Montjuïc / Foto: EFE

Aquests dos esglais sobre la porteria val·lisoletana ha estat l'avantsala de la festa blaugrana. Només uns minuts més tard, un Pau Cubarsí que per moments recorda més un mitjapunta que un central, ha citat Raphinha a l'espai amb una passada mil·limètrica que el brasiler ha recollit per obrir la llauna amb un xut creuat, imparable per a Karl Hein (1-0, min. 20). El més complicat ja estava fet. Només faltava rematar la feina. I aquí és quan ha aparegut la dupla de moda d'aquest inici de temporada culer. Lamine Yamal ha trobat Lewandowski a l'esquena de la defensa de l'equip de Pezzolano i el polonès ha fet el que millor sap fer: definició impecable i celebració amb els culers (2-0, min. 24).

En menys de mitja hora, el partit estava sentenciat. Però recordant els temps daurats del Barça, l'equip no ha frenat. La possessió continuava sent seva i les ocasions no s'aturaven. En aquest sentit, qui més ho ha provat ha estat Dani Olmo, que ha tornat a estavellar una pilota a la fusta de la porteria val·lisoletana. El taló del primer acte estava destinat a abaixar-se amb aquest resultat, però la fam d'aquest elenc sembla no tenir límits. Al temps de descompte de la primera part, Jules Kounde ha recollit un córner i amb un potent xut ha ampliat ulteriorment la distància (3-0, min. 45+2).

Lewandowski celebra el seu gol durant el Barça - Valladolid / Foto: EFE

Una tarda d'estiu convertida en una festa

La segona part, ja s'ha convertit en una festa total. El públic, entregat amb els seus jugadors. I ells, responent a base d'espectacle. Combinacions ràpides, intents de xilena, xuts des de la distància... Ara bé, hi ha una cosa que amb Hansi Flick no es negocia: la pressió i la voracitat. Sigui quin sigui el resultat, la idea de l'equip és buscar sempre el gol. I les ocasions tampoc no han faltat de nou.

Els barcelonins han desaprofitat diverses oportunitats, però al minut 64 s'han retrobat amb la sort. Ja amb diversos jugadors secundaris al camp com Eric Garcia o el debutant Sergi Domínguez, Raphinha ha estat el més murri dintre de l'àrea per aprofitar una sèrie de rebots i anotar el quart a porteria buida (4-0, min. 64). El brasiler, un dels soldats de Flick, ha confirmat el seu estat de gràcia amb un nou gol, que ha materialitzat el seu primer hat-trick com a culer. Aquest cop, amb un gol d'una bellesa major: passada a l'espai de Lamine Yamal, impol·luta, i definició amb la seva cama bona (5-0, min. 72).

Raphinha hat trick / Foto: EFE
Raphinha, un dels grans protagonistes de la festa blaugrana / Foto: EFE

Dani Olmo i Ferran Torres posen la cirereta

I mentre que Raphinha és pur treball i instància, Dani Olmo és la màgia. Faltava el seu gol, i just abans de ser substituït l'ha trobat. Un gol de traca i mocador, que ha fet aixecar el públic culer dels seus seients. Després de diversos retalls, xut creuat i el sisè al marcador (6-0, min. 83). Però l'encarregat de posar la cirereta ha estat Ferran Torres, amb un gol de '9' (7-0, min. 85), que ha servit per tancar una tarda d'ensomni a Montjuïc.