Dilluns, 1 de març, a les 8.30 h del matí els Mossos d'Esquadra tocaven el timbre de casa Josep Maria Bartomeu. Va obrir el seu pare. L'expresident del Barça és dins amb la seva mare quan es presenten quatre policies i un secretari judicial.
Mentre no arriba l'advocat de Bartomeu, la policia requisa els primers indicis: dos mòbils de la marca Samsung, un d'ells amb dues targetes per a dos números diferents.
A les 9.30 h arriba l'advocat José Antonio Henández i comença l'escorcoll al despatx de l'expresident del Barça, un saló a la part de dalt del dúplex on viu. Aquí la policia intervé els contractes que Bartomeu mai va lliurar a la policia, ni els Mossos d'Esquadra van aconseguir en els requeriments de documentació que s'havien fet anteriorment durant la investigació. Troben els contractes amb I3 Ventures S.L., NSG Chile SPA, Coyote Express S.A., Futuric S.A. i Ituruguay S.A. Són tots els contractes de prestacions de serveis signats amb el FC Barcelona i pagats amb els diners del club.
Al despatx troben també un full manuscrit amb una nota jurídica sobre el Barçagate i una factura, a més d'un dossier amb el resum de conclusions de PWC, la consultora que va fer l'auditoria, un altre dossier sobre merchandising i una carpeta amb la inscripció "hackeig comptes twitter 15/02/2020".
D'entre la documentació que els Mossos troben a casa de Josep Maria Bartomeu hi ha un dossier sobre l'"operació Ginkgo", que podria ser un altre cas lligat al Barça i que estaria sota secret d'investigació i del qual no es donen més detalls en els atestats policials.
La policia s'emporta també l'ordinador portàtil de Bartomeu i acaba l'escorcoll de casa seva a les 11.10 h. En menys de dues hores van trobar el que feia mesos que buscaven i que mai ningú els va lliurar per voluntat pròpia tot i els requeriments policials.
Els Mossos recullen en el seu informe que van estar quatre mesos fent requeriments de documentació i que finalment el mes de novembre aconsegueixen una carpeta de dades de Nicestream amb bona part dels indicis. Però que seguia faltant documentació que no han pogut aconseguir fins que no s'han fet els escorcolls tant a casa dels acusats, com a les empreses investigades i a les oficines del Futbol Club Barcelona.
El silenci de Bartomeu
Bartomeu va marxar detingut de casa seva camí de la comissaria de les Corts, on va passar la nit. L'expresident del Barça no ha donat cap explicació sobre el que es va trobar a casa seva ni sobre el cas Barçagate. Es va acollir al seu dret a no declarar tant a la comissaria com davant la jutgessa d'instrucció 13 de Barcelona que porta el cas. Està en llibertat, però amb càrrecs, i en qualsevol moment se'l pot tornar a requerir perquè faci una declaració a mesura que vagi avançant la investigació.
Amb el secret de sumari, els advocats recomanen no parlar fins a conèixer els fets dels quals s'acusa els seus clients. Qualsevol cosa que puguin dir se'ls pot girar en contra o pot entrar en contradicció amb el que puguin explicar els altres acusats i els testimonis.
Els Mossos d'Esquadra van aprofitar els escorcolls per interrogar els treballadors del Barça i els de les empreses que havien signat el contracte per fer el monitoratge de les xarxes socials. I això posava en risc l'estratègia de defensa de Bartomeu.
Un cop analitzat tot el sumari, s'ha de veure quina és l'estratègia de l'expresident del Barça i més veient que tots assenyalen com el principal director d'orquestra, el que movia els fils i gestionava tota la trama Jaume Masferrer, la seva mà dreta.