La trama del Barçagate és la història que mai acaba. Quan fa unes setmanes que cau de l'agenda mediàtica i el gran públic deixa de pensar-hi, salta una nova notícia. I això és el que ha passat ara. Quan el dia 1 de març, els Mossos d'Esquadra van entrar i registrar les oficines del Camp Nou, els domicilis de Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer, la seu de l'empresa Telampartner i l'oficina d'I3Ventures, es va prendre declaració a moltíssima gent.
A totes les persones del club que poguessin aportar informació, per descomptat, però també a diversos treballadors de les empreses mencionades. La Cadena SER i Goal han informat de diverses afirmacions de treballadors d'I3Ventures que asseguren que quan va saltar la notícia del Barçagate, el 17 de març de 2020, "a I3Ventures es va realitzar un buidatge dels ordinadors dels treballadors, es van tancar els correus i se'n van crear de nous," expliquen els Mossos recollint les paraules d'un empleat.
Cal recordar que quan va esclatar la notícia, la junta directiva del Barça, encapçalada per Josep Maria Bartomeu, va contractar una auditoria forensic a Price WaterHouse Coopers, però els Mossos ràpidament van invalidar-la. Bartomeu en dictava les normes, no va ser investigat i l'interlocutor amb l'auditora per part del club era el CEO del Barça, Óscar Grau, que estava imputat per la jutge. Els Mossos no van creure's l'auditoria.
La dona del propietari d'I3Ventures, partícip en la destrucció de proves
A més, en aquesta declaració a les autoritats policials, un treballador d'I3Ventures va explicar el paper que hi va tenir Michelle Seixas, l'esposa de Carlos Ibáñez, l'empresari uruguaià propietari de la societat. "Quan es va realitzar l'auditoria de Price WaterHouse Coopers, la Sra. Seixas va estar la setmana anterior eliminant les diapositives que podrien generar algun tipus de perjudici al Futbol Club Barcelona. Un cop modificats, aquests informes es van entregar a l'empresa auditora," confessava aquest treballador.
Aquestes pràctiques s'haurien dut a terme per l'empresa per ocultar proves que podrien perjudicar tant a I3Ventures com al mateix FC Barcelona, i per intentar amagar les polèmiques accions que la companyia duia a terme amb el vistiplau del club.
De fet, Carlos Ibáñez, el propietari d'I3Ventures, va arribar a dir que no tenia relació amb els perfils publicats que es dedicaven a crear corrents d'opinió a les xarxes socials. Aquests publicaven mems o comentaris contra rivals electorals de Bartomeu (Laporta, Víctor Font, Toni Freixa), exjugadors o exentrenadors com Pep Guardiola o Xavi Hernández o fins i tot jugadors de l'actual plantilla com Gerard Piqué.
Però els seus mateixos treballadors l'han desmentit. "El senyor Ibáñez va mentir quan va manifestar que I3Ventures no tenia res a veure amb els perfils publicats", afirmava un d'aquests treballadors, que també confessaven que se'ls encarregava la gestió d'aquests perfils, amb l'objectiu de "modificar l'opinió pública, fins i tot creant mems sobre Piqué, Guardiola o Víctor Font". De ben segur que seguiran sortint novetats. El Barçagate està lluny d'haver acabat.