La contractació de les empreses que es van encarregar de desprestigiar a les xarxes socials rivals de l'expresident Josep Maria Bartomeu es va fer saltant-se l'àrea financera del club i amb contractes validats per Jaume Masferrer, exassessor de Bartomeu, i per Romà Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics del Barça. Així consta als atestats dels Mossos d'Esquadra que formen part de la investigació i del sumari del Barçagate, als quals ha tingut accés ElNacional.cat.

Segons el testimoni de José Schroeder, director financer del Futbol Club Barcelona, durant l'època del president Bartomeu, es va contractar l'empresa Nicestream, empresa mare d'I3 Ventures, d'una manera poc clara. En el seu relat davant dels Mossos, explica com el 2017 té les primeres notícies de l'empresa a partir del director general de l'oficina del Barça a Hong Kong. Li demana consell perquè li proposen signar un contracte des del Japó per uns serveis que no tenen cap relació amb la seva oficina. Schroeder li va aconsellar que "si no ho veia clar, doncs que no ho signés". 

Mesos més tard, relata el director financer, el contracte arriba a la seva taula validat pels serveis jurídics del club, dels quals era el màxim responsable un dels acusats, Romà Gómez Ponti. Gómez Ponti explica a Schroeder que els contractes venen directament de Jaume Masferrer i que s'han de signar perquè són correctes.

 

Sobre l'execució dels contractes i els informes que havia de fer Nicestream, Schroeder explica que mai va veure res, perquè "la distribució d'aquesta feina era molt restringida, sobretot se n'encarregava el Sr. Masferrer".

Nicestream és un grup de comunicació format per diverses empreses, entre elles, I3 Ventures i SL Nsg Social Science Ventures SL. Segons la investigació dels Mossos d'Esquadra, aquestes empreses "s'haurien dedicat a difamar adversaris en la cursa electoral per presidir el club, alguns jugadors o a defensar determinats membres de la junta directiva". 

Els Mossos han pogut vincular les empreses contractades pel FC Barcelona amb la creació i alimentació de diferents perfils a les xarxes socials que difamaven persones crítiques amb la junta directiva de Josep Maria Bartomeu. "En paral·lel, s'ha determinat que el club hauria pagat un sobrepreu pels treballs efectuats per Nicestream", diu l'atestat policial. Això hauria suposat un perjudici per al Barça de 843.300 i 1,22 milions d'euros, segons han calculat els Mossos.

Contractes i pagaments amagats a la Masia

Alguns d'aquests pagaments s'amaguen entre els pressupostos de la Masia. El director de la Masia, Xavier Martí, explica als Mossos que el febrer del 2020 veu per primer cop unes despeses de les quals no tenia coneixement: 192.000 euros pagats a l'empresa Tantrasoft. La factura per a treballs per "a la reputació digital" de l'escola es va pagar, però la feina no es va arribar a fer mai. 

 

Tampoc apareixia aquesta despesa en els pressupostos del 2020. Martín es va reunir amb el director general del club, Òscar Grau, acusat en la causa. Però Grau es va desmarcar d'aquestes despeses i va passar la pilota a Bartomeu, que tampoc va donar explicacions clares de la factura. Bartomeu deriva aquesta situació a Jaume Masferrer.  El director de la Masia acaba exposant als Mossos que mai va veure cap feina relacionada amb aquesta factura ni amb Tantrasoft i que el preu estava totalment fora de mercat. 

Foto principal, l'expresident de Barça, Josep Bartomeu / Efe