El partit decisiu de la Lliga Santander ha acabat amb empat a res. Barça i Atlètic de Madrid no han pogut moure el marcador del Camp Nou i es queden tal com estaven a la classificació (0-0). I qui en surt beneficiat és el Reial Madrid, que depèn d'ell mateix per guanyar el títol i amb una victòria aquest diumenge contra el Sevilla podria recuperar el liderat.

Un duel tàctic massa passiu

Dia decisiu a la Lliga i onzes de gala. Seguint amb el 3-4-3, amb Ronald Koeman sancionat a la grada, els titulars del Barça han estat els de gairebé sempre, amb Mingueza a la defensa i Dest al carril. La resta, els habituals, amb Messi liderant.

Però el Barça i l'Atlètic han sortit amb el fre de mà agafat. Possessió absolutament blaugrana, que ha trobat habitualment el '10', però Messi ha estat molt vigilat. Diego Pablo Simeone ha estat previngut, amb un 4-4-2 clàssic, i en el dia del retorn de Luis Suárez al Camp Nou.

Barça Atlético Luis Suárez Messi EFE

Luis Suárez i Leo Messi parlant / EFE

I poc ha trigat en veure's que seria un duel més tàctic que vistós. Si el Barça ha controlat, molt li ha costat ser profund i, sobretot, rematar a la porteria rival. La primera gran ocasió blaugrana ha estat de Griezmann al minut 29 amb un xut massa llunyà. Moment en el qual el partit ha canviat per una topada de Busquets al cap que l'ha deixat marejat i el Barça s'ha vist obligat a fer entrar Ilaix Moriba en el seu lloc.

L'Atlètic, amb la marxa de Busquets, s'ha refet. Els matalassers també han hagut de fer un canvi, entrant Saúl per una lesió muscular de Lemar. I en l'últim quart d'hora de la primera part l'Atlètic ha estat molt superior. Pressionant més amunt, aprofitant-se d'un Barça descol·locat, han provocat el lluïment de Ter Stegen. Fins a tres ocasions clares i algun altre avís de Carrasco i Marcos Llorente en velocitat, però el porter alemany del Barça ha estat immens.

Barça Atlético Madrid Messi / EFE

Messi marxant en velocitat / EFE

Una obra d'art de jugada de Messi abans del descans, marxant de fins a quatre rivals i xutant amb intenció, ha estat la millor ocasió del Barça. I si el porter Oblak havia estat poc exigit, quan ha fet falta ha respost. El Barça s'ha mostrat massa passiu i en cap moment s'ha notat que el partit fos tan decisiu pel futur de la Lliga.

El partit s'accelera però no canvia

I tot i tornar a la gespa amb una passivitat semblant, a la segona meitat el Barça per fi ha arribat amb perill a l'àrea matalassera. Dest amb espais és molt ràpid, sempre que Messi tocava la pilota passaven coses, i per fi s'ha rematat amb intenció. Lenglet ha tret un gol fet a Araujo, Piqué ha fet estirar Oblak, Messi ho ha provat de falta i Ilaix ha estat a punt d'afusellar.

Messi agenollat durant el partit / EFE

El Barça ha posat una marxa més i el gol ha arribat amb una rematada de cap d'Araujo, però estava en fora de joc. I encara sense gols, els dos equips han apostat pels seus revulsius. Han entrat Joao Félix i també Dembélé i Sergi Roberto. El partit s'ha accelerat i l'últim quart d'hora s'ha convertit en un anar i tornar constant.

Un empat no servia a cap dels dos equips, però ningú ha estat capaç de marcar un sol gol. Res canvia a la classificació de la Lliga i el Reial Madrid ara depèn d'ell mateix per guanyar el títol. El Barça té la diferència de gols perduda contra els dos equips de la capital espanyol. El títol està complicat per als culers.

Imatge principal: Messi i Oblak saludant-se / EFE