El Barça goleja l'Osasuna al Camp Nou en el dia que Leo Messi ha homenatjat Diego Armando Maradona (4-0). Braithwaite, Griezmann, Coutinho i el '10' blaugrana han decidit un partit per guanyar confiança a la Lliga Santander.

Un Barça confiat i sense complexes

Primer dia de partit del Barça després de la mort de Maradona, i dia ideal per a un doble homenatge: el previ al partit i el futbolístic. Un Barça amb novetats importants, amb Braithwaite com a referent i Pedri com a migcentre, a banda de Mingueza repetint titularitat a la defensa, aquesta vegada sí ha rendit a la Lliga.

La golejada de la Champions i aquella sensació de no tenir complexes ha continuat al Camp Nou. Com si l'esperit de Maradona, sempre amb ganes d'inventar i sense por a res, s'ha apoderat del conjunt blaugrana, novament liderat per Messi.

Messi Barça Osasuna EFE

Messi jugant contra l'Osasuna / EFE

El Barça ha ballat l'Osasuna com ha volgut. A excepció d'un parell d'ocasions dels navarresos, amb intervencions providencials de Ter Stegen, els blaugrana han dominat. Llargues possessions, passades a l'espai i la presència imprescindible de Braithwaite. El futbolista danès ha fixat centrals, ha forçat desmarcades i ha continuat amb la seva ratxa golejadora després de marcar el primer gol del partit a la mitja hora de joc.

Un Barça superior i poc discutit per l'Osasuna ha sabut controlar tots els moments del partit. Defensivament sòlids i ofensivament creatius, aquesta vegada Ronald Koeman no es pot queixar perquè d'ocasions n'han generat a cabassos. Griezmann i Coutinho, els dos grans generadors de xuts des de fora l'àrea, i el francès ha estat qui, al minut 43, ha fet el segon gol després d'una espectacular i imparable volea des de la frontal.

La golejada, arrodonida després de tornar al camp al segon temps amb una diana de Coutinho, que contra l'Osasuna ha recuperat confiança.

Griezmann Coutinho Barça EFE

Griezmann i Coutinho celebrant un gol contra l'Osasuna / EFE

Lesió de Lenglet... i el gol de Messi

Però si tot eren alegries, bones sensacions i amb els tres punts al sac, Koeman ha decidit fer canvis per evitar mals majors. Si al descans havia entrat Busquets per un irreconeixible Pedri, després ha estat el torn de Dembélé, Trincao i Junior Firpo. Però poc ha durat el relaxament perquè Lenglet s'ha lesionat al turmell.

I encara que semblava que el Barça patiria, amb De Jong i Mingueza de centrals, i un pal de Roberto Torres de l'Osasuna, ha arribat la sentència blaugrana. Primer ha estat Dembélé qui ha fet el quart gol, però el VAR l'ha anul·lat per fora de joc previ de Trincao. I immediatament després ha estat Messi, amb un golàs al minut 73, qui ha fet el quart i definitiu gol blaugrana, amb dedicació especial per a Maradona.

Messi homenatge Maradona Newells Barca @FCB

Messi dedicant-li el gol a Maradona / FC Barcelona

El Barça ha dominat i ha continuat demostrant que amb serietat, pressió i entrega, es pot exhibir. Golejada amb homenatge per a Maradona en el dia que el club ha complert 121 anys des de la seva fundació.

Imatge principal: Messi dedicant el seu gol a Maradona amb la samarreta de Newell's / EFE