Nou comunicat conjunt del Barça, el Reial Madrid i la Juventus per defensar-se de les amenaces de la UEFA. Aquest dimarts a la nit van obrir un expedient disciplinari als tres clubs que encara es mantenen dins de la Superlliga, i la resposta no ha trigat gaire en sortir.

Els tres clubs no dissidents han manifestat el seu "més absolut rebuig per la insistent coacció que està mantenint la UEFA cap a tres de les més grans institucions de la història del futbol". I afirmen que "és del tot incomprensible", a més d'afegir que "atenta directament contra l'estat de dret que democràticament hem construït els ciutadans de la Unió Europea". També tornen a defensar que l'actitud de la UEFA és "alarmant" perquè segueixen les coaccions tot i que un jutjat de Madrid va prohibir el passat mes d'abril que la UEFA, la FIFA i la Lliga sancionin els equips de la Superlliga.

Superliga equipos marchan Àlex Sanmartín

Fotomuntatge dels clubs de la Superlliga / Àlex Sanmartín

Barça, Reial Madrid i Juventus no cediran

Barça, Reial Madrid i Juventus defensen que la Superlliga va ser "impulsada amb el propòsit de millorar la situació del futbol europeu", sense amagar-se de cap institució ni voler ser competència de la UEFA o la FIFA. Els tres clubs segueixen reafirmant-se en el seu interès que esdevingui una competició "en un marc de sostenibilitat i solidaritat", posant el focus en la crisi viscuda en època de Covid.

Però al final de tot reconeixen que cal "modernitzar el futbol" per no caure en una "inevitable ruïna". I acusen la UEFA de tenir el "monopoli del futbol europeu". A més, planten cara i diuen que "no cediran a cap mena de coacció ni pressió intolerable". Finalment, també es posicionen al costat "del diàleg i el respecte" per resoldre les diferències entre els tres clubs que formen la Superlliga i la UEFA.

Champions UEFA EFE

Imatge d'arxiu de la seu de la UEFA / EFE

El comunicat de Barça, Reial Madrid i Juventus

El FC Barcelona, la Juventus de Torí i el Reial Madrid CF volen manifestar el seu més absolut rebuig per la insistent coacció que està mantenint la UEFA cap a tres de les més grans institucions de la història del futbol. Així mateix, resulta alarmant aquesta actitud en flagrant incompliment de la decisió dels tribunals de justícia, que ja s'han pronunciat clarament advertint la UEFA que s'abstingui de realitzar qualsevol actuació contra els clubs fundadors de la Superlliga mentre es tramita el procediment judicial.

Per tant, l'obertura d'un expedient disciplinari per part de la UEFA és del tot incomprensible, i atenta directament contra l'estat de dret que democràticament hem construït els ciutadans de la Unió Europea. A més, constitueix una falta de respecte a l'autoritat dels mateixos tribunals de justícia.

Des del primer moment la Superlliga ha estat impulsada amb el propòsit de millorar la situació del futbol europeu, sempre en diàleg permanent amb la UEFA i amb l'objectiu de continuar augmentant l'interès per aquest esport i oferir als aficionats el millor espectacle possible. Tot això en un marc de sostenibilitat i solidaritat, especialment en la situació econòmica de màxim risc com la que travessen la majoria dels clubs europeus.

No obstant això, en comptes d'estudiar la manera de modernitzar el futbol en diàleg obert, la UEFA pretén que retirem les actuacions judicials que, com no pot ser d'una altra manera, qüestionen el seu monopoli del futbol europeu. El Barça, la Juve i el Madrid, clubs centenaris, no cediran a cap mena de coacció ni pressió intolerable i continuen mostrant la seva ferma voluntat de debatre, des del diàleg i el respecte, les solucions urgents que exigeix avui el món del futbol.

O modernitzem el futbol, o assistirem a la seva inevitable ruïna.

 

Imatge principal: Joan Laporta i Rafa Yuste sortint de les oficines del Barça / EFE